Λίβανος: “Σημαντική” εξέλιξη η ρίψη ρουκετών Fajr 5 εναντίον του Τελ Αβίβ

Λίβανος: “Σημαντική” εξέλιξη η ρίψη ρουκετών Fajr 5 εναντίον του Τελ Αβίβ

Η δυνατότητα των ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων να βάλλουν εναντίον του Ισραήλ με ρουκέτες Fajr 5, ιρανικής κατασκευής, αποτελεί «σημαντική» εξέλιξη στη σύγκρουση με το εβραϊκό κράτος, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Η ρίψη ρουκετών Fajr 5 σήμερα εναντίον του Τελ Αβίβ αποδεικνύει την ωριμότητα, τη σοφία, τη δύναμη, αλλά και το θάρρος της παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας», υποστήριξε ο Χάσαν Νασράλα σε χθεσινή του ομιλία.

«Είναι μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της σύγκρουσης μεταξύ της αντίστασης και του ισραηλινού εχθρού», πρόσθεσε ο Νασράλα, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια ευρεία επιχείρηση εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί ακόμη 200.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις από την πλευρά τους έχουν εκτοξεύσει δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Τρεις από τις ρουκέτες αυτές έπεσαν χθες και σήμερα στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της πόλης.

Η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι «βομβάρδισε το Τελ Αβίβ με μια ρουκέτα Fajr 5», με μέγιστο δραστικό βεληνεκές 75 χιλιομέτρων.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ επεσήμανε επίσης ότι «ο ισραηλινός εχθρός αιφνιδιάστηκε και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι επλήγη η πρωτεύουσά του», αναφερόμενος στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά που πλήττεται από ρουκέτες το Τελ Αβίβ μετά το 1991, οπότε έπεσαν στην πόλη πύραυλοι Scud από το Ιράκ.

Ο Νασράλα κάλεσε τους άραβες ηγέτες «να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους στο συριακό ζήτημα και να κάνουν μια προσπάθεια ώστε να σταματήσει η επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και να προστατευθεί ο λαός της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει την εξίσωση είναι ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο ώστε να αναγκάσουν τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα  ειδήσεων defencenet.gr           

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.