Οι ΗΠΑ σταματούν τις παραδόσεις όπλων στο YPG – Η Άγκυρα ζητά την εκκένωση της Μανμπίτζ

Οι ΗΠΑ σταματούν τις παραδόσεις όπλων στο YPG – Η Άγκυρα ζητά την εκκένωση της Μανμπίτζ

Σε μια περίπτωση για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η κατάσταση στη Συρία καθώς φαίνεται ότι η Άγκυρα εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά κάθε κίνηση της Δύσης ενώ δηλώνει έτοιμη να επεκτείνει τις επιχειρήσεις κατά ολόκληρης της τουρκοσυριακής μεθορίου μέχρι και τα σύνορα με το Ιράκ δηλαδή και ανατολικά του Ευφράτη ποταμού τις διεισδύσεις των ενόπλων δυνάμεων της με σκοπό την διάλυση των ενόπλων δυνάμεων των Τούρκων.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ της είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα παρέχει πλέον όπλα στη YPG.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από την περιοχή της Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα σαρώσουν τους κούρδους μαχητές από τα συριακά σύνορα και θα προωθηθούν προς ανατολάς μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ.

Η κίνηση αυτή μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με αμερικανικές δυνάμεις συμμάχους των Κούρδων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θέλει να δει συγκεκριμένες κινήσεις από τις ΗΠΑ για να σταματήσουν να υποστηρίζουν την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η κατάσταση όμως μπορεί να μην εξελιχθεί έτσι όπως ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει και μπορεί να λασπώσει και να σταματήσει όπως έχιε σταματήσει η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν κολλήσει στις λάσπες της Αφρίν δημιουργώντας ακόμα ένα τουρκικό “βιετνάμ” όπως αυτό που μαίνεται κατά του ΡΚΚ στην ίδια την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.