Νέο κτύπημα από το YPG στην Αφρίν: Τουρκικό M-60 Α3 καταστρέφεται από Α/Τ βλήμα (βίντεο)

Νέο κτύπημα από το YPG στην Αφρίν: Τουρκικό M-60 Α3  καταστρέφεται από Α/Τ βλήμα (βίντεο)

Νέο πλήγμα για τον τουρκικό Στρατό από τις κουρδικές δυνάμεις. Με Α/Τ βλήμα οι μαχητές του YPG κατέστρεψαν ακόμη ένα άρμα μάχης και αυτό παρά τα μέτρα που έχει λάβει ο τουρκικός Στρατός για την προστασία των αρμάτων με αναχώματα και άλλου είδους κάλυψη.

Το πλήγμα του Α/Τ πυραύλου είναι εύστοχο και το άρμα ανατινάσσεται μέσα από μια μπάλα φωτιάς.

Το άρμα είναι είτε ένα M-60T Sabra αλλά το πιθανότερο να είναι Μ-60Α3 TΤS. Κάποιοι κάνουν λόγο ότι διέθετε ενεργή θωράκιση με αποτέλεσμα το άρμα να μην καταστραφεί αλλά είναι δύσκολο να διαπιστωθεί από το βίντεο.

Να σημειωθεί παντως ότι μετά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» ο τουρκικός Στρατός ήθελε να τοποθετήσει πλαίδια ενεργής θωράκισης στα άρματα μάχης, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για ενεργή θωράκιση.

Πρόκειται για το τρίτο πλήγμα του YPG εναντίον τουρκικού άρματος μάχης, από την αρχή της επιχείρησης στην Αφρίν με αποτέλεσμα ένα Leopard να καταστραφεί και ένα να υποστεί ζημιές.

Χάρτης με την κατάσταση στο καντόνι της Αφρίν και τα εδαφικά κέρδη του τουρκικού Στρατού (με το γαλάζιο χρώμα)

Σκληρό βίντεο: Κούρδοι εκτελούν αιχμάλωτο του τουρκικού συνασπισμού σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Ozkok_/status/960532431114784768

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.