ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tελειώνει ο πόλεμος κατά των ισλαμιστών στην Συρία: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης

Tελειώνει ο πόλεμος κατά των ισλαμιστών στην Συρία: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης

Eπιβεβαιώθηκε το pronews.gr που ήταν το μόνο ΜΜΕ στην Ελλάδα που είχε δημοσιεύσει ότι οι ισλαμιστές αντάρτες στην ανατολική Γούτα θα εγκατέλειπαν την περιοχή κατόπιν ανακωχής με την Δαμασκό

Έπειτα από συμφωνία που συνήφθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας θα μεταφερθούν σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συμφωνία που συνάπτεται στον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα κοντά στη Δαμασκό, δήλωσαν δύο πηγές της αντιπολίτευσης.

Είχαμε γράψει επακριβώς τι προέβλεπε η συμφωνία ανακωχής.

Θα ισχύσουν οι εξής επτά όροι:

Η Jaysh Al-Islam θα συμφωνήσει στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων στην Douma, συμπεριλαμβανομένου αυτών στον συριακό Στρατό

Η Jaysh Al-Islam θα παραδώσει όλο τον βαρύ οπλισμό της στην κυβέρνηση

Η Jaysh Al-Islam θα δώσει στο στρατό πλήρη πρόσβαση στους δρόμους της Douma. Αυτό θα επιτρέψει στους τραυματίες να μεταφερθούν στα τοπικά νοσοκομεία.

Οι μαχητές της οργάνωσης στην Douma θα αποφασίσουν αν θα πάνε στην Idlib, στην Daraa, ή αν θα μείνουν στην Ανατολική Γούτα και να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους με το συριακό κράτος.

Τρόφιμα και βοήθεια θα εισέλθουν στην Douma όπου και θα δημιουργηθεί μια πολιτοφυλακή σαν αστυνομική δύναμη από πόλιτες.

Το κράτος θα επισκευάσει τις βασικές υποδομές της πόλης, όπως την ύδρευση, τον ηλεκτρισμό και το σύστημα αποχέτευσης

Ατομική οπλοκατοχή θα υπάρχει στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας της Συρίας.

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας μαχητές της Άχραρ αλ Σαμ που ελέγχουν την πόλη Χαράστα συμφώνησαν να παραδώσουν τα όπλα με αντάλλαγμα την ασφαλή διέλευση σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας και την παροχή αμνηστίας βάσει των όρων που έχουν θέσει οι αρχές για όσους επιθυμούν να παραμείνουν, επεσήμαναν οι πηγές.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία και μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης εξήγησε ότι τα εμπόδια που εγείρονται ίσως καθυστερήσουν την εφαρμογή της γα κάποιες ημέρες.

«Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε και ενδέχεται να τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την ανακοίνωση εκεχειρίας, ίσως ήδη από την Τετάρτη», δήλωσε μια πηγή.

Ο συριακός Στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις έχουν καταλάβει το 80% της ανατολικής Γούτα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, έπειτα από μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών που διήρκησε εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.