ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αντάρτες Χούθι «κατέβασαν» σαουδαραβικό F-15 με βλήμα αέρος-αέρος! (βίντεο)

Αντάρτες Χούθι «κατέβασαν» σαουδαραβικό F-15 με βλήμα αέρος-αέρος! (βίντεο)

Με υεμενική πατέντα και αναμφίβολα με ιρανική τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση οι αντάρτες Χούθι κατέβασαν ένα σαουδαραβικό F-15 το όποιο πετούσε σε αποστολή πάνω από την Υεμένη.

Το πλήγμα του σαουδαραβικού F-15 είναι εμφανές στο βίντεο. Ακόμη η Σαουδαραβική Αεροπορία δεν έχει ανακοινώσει απώλεια αεροσκάφους της.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα R-27T R (AA-10 Alamo-B), το οποίο είναι ρωσικό βλήμα αέρος-αέρος αλλά οι Υεμένιοι αντάρτες το έχουν προσαρμόσει για να εκτοξεύεται από το έδαφος τοποθετημένο σε εκτοξευτές επι οχημάτων!

Τα βλήματα προέρχονται από τις αποθήκες της Αεροπορίας της Υεμένης.

Η πατέντα έχει γίνει με ιρανική τεχνική υποστήριξη, αλλά αυτό δε μειώνει καθόλου την εφευρετικότητα των ανταρτών οι οποίοι με ελάχιστο κόστος έχουν δημιουργήσει ένα Α/Κ σύστημα SHORADS κάτι που χώρες ολόκληρες (βλ. Ελλάδα) δεν έχουν καν μπει στο κόπο να εξετάσουν ως μια φθηνή λύση για τα νησιά και την Εθνοφυλακή.

Βέβαια εδώ είναι Βαλκάνια οπότε ας μην έχουμε ιδιαίτερες φιλοδοξίες.

Ο χειρισμός του βλήματος είναι εξαιρετικά απλός αφού τον εγκλωβισμό τον κάνει η IR κεφαλή του πυραύλου χωρίς κάποια άλλη παρέμβαση εκτός της πυροδότησης.

Το βλήμα που πραγματοποίησε την κατάρριψη

Το R-27T

Η προσβολή του F-15

Το βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.