Εκρηξη βόμβας από ισλαμιστές στη Δαμασκό

Εκρηξη βόμβας από ισλαμιστές στη Δαμασκό

Σήμερα μια βόμβα εξερράγη έξω από τα γραφεία της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε τρομοκράτες, χρησιμοποιώντας την ορολογία της κυβέρνησης για τους ισλαμιστές και τους ψευτοεπαναστάτες μισθωτούς.

Τα γραφεία της Ερυθράς Ημισελήνου σε διάφορες περιοχές της Συρίας έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από τότε που ξεκίνησε η δήθεν εξέγερση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011 και οι ισλαμιστές κατηγορούν συχνά την οργάνωση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του καθεστώτος.

Πάντως, το αιματοκύλισμα συνεχίζεται στη Συρία όπου την Τετάρτη τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 40 εκ των οποίων στη Δαμασκό και τα περίχωρά της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας, το πυροβολικό βάλλει εναντίον της Ντούμα, της Νταράγια και της Μουανταμίγια αλ Σαμ, ενώ μάχες σημειώνονται μεταξύ ισλαμιστών και του τακτικού στρατού στην Ερμπίν, όπου οι ισλαμιστές απέσπασαν τρία στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το καθεστώς του Άσαντ έστειλε επιπλέον στρατεύματα για την ανακατάληψη της Νταράγια. «Οι στρατιώτες προχωρούν λίγο-λίγο προς τη Νταράγια, όμως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για να εμποδίσει την προέλαση του στρατού προς την πόλης», δήλωσε ισλαμιστής.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA από την πλευρά του μετέδωσε ότι ο στρατός απωθεί «σήμερα τους τρομοκράτες του Μετώπου αλ Νόσρα, που ανήκει στην αλ Κάιντα, από τη Νταράγια». Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες στρατιωτικές πηγές, το SANA διαβεβαίωσε ότι η Νταράγια θα είναι «πολύ σύντομα εντελώς καθαρή από τους τρομοκράτες».

Εκτός από τη Δαμασκό, βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πολλές συνοικίες του Χαλεπιού, ενώ το πυροβολικό βομβάρδισε περιοχές της επαρχίας Ντεράα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι εκρήξεις σημειώθηκαν στις πόλεις Χάμα και Ντέιρ αλ Ζορ.

Τέλος, στη Σφίρα, νοτιοανατολικά του Χαλεπιού, το Μέτωπο αλ Νόσρα κατέλαβε έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, επισήμανε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία θα επιδιώξει την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν τροποποιήσεις στο εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Συρία, ώστε να διευκολυνθεί η παροχή βοήθειας στους ισλαμιστές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις. Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι η αυξανόμενη «πρακτική υποστήριξη» που σκοπεύει να παράσχει η χώρα θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό και μη-θανατηφόρο εξοπλισμό.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.