ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Έθεσαν υπό απειλή” το διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού

“Έθεσαν υπό απειλή” το διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού

Οι ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι μάχονται στη συριακή πρωτεύουσα, κήρυξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού εμπόλεμη ζώνη, προειδοποιώντας τους πολίτες και τις αεροπορικές εταιρείες να μην το προσεγγίζουν, σε μία προσπάθεια να απομονώσουν της συριακή κυβέρνηση από το εξωτερικό.

«Οι ταξιαρχίες των ανταρτών οι οποίες έθεσαν το αεροδρόμιο υπό πολιορκία αποφάσισαν χθες ότι το αεροδρόμιο είναι θεμιτός στόχος», δήλωσε ο Νάμπιλ αλ Αμίρ, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Δαμασκού.

«Το αεροδρόμιο είναι τώρα γεμάτο θωρακισμένα οχήματα και στρατιώτες… οι πολίτες που το προσεγγίζουν τώρα το πράττουν με δική τους ευθύνη».

Στο μεταξύ συριακά κυβερνητικά στρατεύματα εστάλησαν ως ενισχύσεις κι εξαπέλυσαν εκτεταμένη χερσαία αντεπίθεση εναντίον ανταρτών στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Συριακά στρατεύματα υποστηριζόμενα από άρματα μάχης άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να σφυροκοπούν της αγροτικές περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες στα προάστια της Δαμασκού», δήλωσε ο Χάιταμ αλ Αμπντάλα, ένας Σύρος ισλαμιστής αντάρτης.

Ο Στρατός “σφυροκοπά (. . .) τη Μουανταμίγια αλ Σαμ και σημαντικές ενισχύσεις έχουν αναπτυχθεί για να επιτεθούν σε αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει στην Νταράγια”

Χθες και σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως τα κυβερνητικά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν «τρομοκράτες» του Μετώπου αλ Νούσρα.

Στο μεταξύ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ισιτών και σουνιτών στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από την βία στη χώρα, που γειτονεύει με τη Συρία, να αυξηθεί στους 12 νεκρούς από την Τρίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.