H Γαλλία θα στείλει όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία

H Γαλλία θα στείλει όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία

Με στόχο να αποφασιστεί ποιες ομάδες Σύρων ανταρτών θα λάβουν όπλα από τη Γαλλία, Γάλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι εκπροσώπους των εξεγερμένων εντός του εδάφους της σπαρασσόμενης από τον πόλεμο Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

Η συνάντηση της γαλλικής αντιπροσωπείας έγινε κατ’ ιδίαν με ένα στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) “σε μια περιοχή μεταξύ Δαμασκού και Λιβάνου”, αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας. Πηγή της Figaro είναι ένα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης το οποίο η εφημερίδα δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με το στέλεχος αυτό υπήρξαν επίσης συναντήσεις ανταρτών στο συριακό έδαφος με πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

“Οι Γάλλοι ειδικοί θέλουν να πληροφορηθούν ποιος κάνει τι”, είπε το στέλεχος αυτό της αντιπολίτευσης στην γαλλική εφημερίδα. Επίσης, θέλουν να προσδιορίσουν “τις επιχειρησιακές δυνατότητες κάθε ομάδας” και τον “πολιτικό χρωματισμό” τους, όπως επισήμανε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα και ο γαλλικός στρατός επιβεβαίωσε τις συναντήσεις.Η Γαλλία ήταν η πρώτη δυτική χώρα η οποία αναγνώρισε και τυπικά τον νέο συνασπισμό της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον ‘νόμιμο εκπρόσωπο’ του συριακού λαού. Το Παρίσι έχει επίσης ταχθεί υπέρ της χορήγησης “αμυντικών όπλων” στους αντάρτες, αφού οι αντικαθεστωτικοί μαχητές “αναγνωριστούν σωστά”.

Βλέπουμε ότι οι Γάλλοι είναι οι πρώτοι που θα σπάσουν το “ρόδι”, στις αποστολές όλων αλλά έχουν και μια ανησυχία σε ποιούς θα τα στείλουν, καθότι η Δύση έχει ρεζιλευτεί με όλους τους ισλαμιστές εγκληματίες που τους παρουσίαζε ως “εξεγερμένους”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμημα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.