Αίγυπτος: Έκκληση στο στρατό για διατήρηση της τάξης και να κάνει συλλήψεις

Αίγυπτος: Έκκληση στο στρατό για διατήρηση της τάξης και να κάνει συλλήψεις

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι διέταξε τον στρατό να συνεργαστεί με την αστυνομία για τη διατήρηση της τάξης και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει σε συλλήψεις πολιτών εφόσον χρειαστεί.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε από τον στρατό να διατηρήσει την τάξη και να προστατεύσει τις κρατικές υποδομές εν όψει του δημοψηφίσματος για το νέο σύνταγμα το ερχόμενο Σάββατο, μετά την απόρριψη από την πλευρά της αντιπολίτευσης του σχεδίου του για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος διέταξε τον στρατό να συνεργαστεί με την αστυνομία και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει σε συλλήψεις πολιτών εφόσον χρειαστεί.

Επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο Μόρσι ακύρωσε το Σάββατο το προεδρικό διάταγμα που του έδινε διευρυμένες εξουσίες, ωστόσο επέμεινε στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, όπως είχε προγραμματιστεί.

«Απορρίπτουμε το δημοψήφισμα που σίγουρα θα οδηγήσει σε περαιτέρω διχόνοια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κύριου συνασπισμού της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης (Μέτωπο Εθνική Σωτηρίας), Σάμεχ Ασούρ.

«Δεν αναγνωρίζουμε το σχέδιο συντάγματος επειδή δεν αντιπροσωπεύει τον αιγυπτιακό λαό», πρόσθεσε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις αύριο.

Η συμμαχία ισλαμιστικών δυνάμεων «καλεί σε διαδήλωση την Τρίτη με το σύνθημα “ναι στην νομιμότητα και ναι στην εθνική συναίνεση”», δήλωσε ο Μαχμούντ Γοζλάν, εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων, πυροδοτώντας ανησυχίες για νέες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών.

Σε μία ακόμα υποχώρηση, ο Μόρσι ανακοίνωσε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook την αναστολή της σχεδιαζόμενες μεγάλης αύξησης στους φόρους σε διάφορα είδη, όπως τα αναψυκτικά, τα τσιγάρα και την μπίρα, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα al-Ahram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.