ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στον προθάλαμο αναγνώρισης από την ΕΕ η συριακή αντιπολίτευση…

Στον προθάλαμο αναγνώρισης από την ΕΕ η συριακή αντιπολίτευση…

Χαρές για τον Δ.Αβραμόπουλο: Ήταν μεταξύ των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που δέχτηκαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες τον επικεφαλής του νέου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μόαζ αλ Χατίμπ. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τη συριακή αντιπολίτευση ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει χαρακτηρίσει ως “Δημοκράτες” τους ισλαμιστ΄ςς σφαγείς των χριστιανών της Συρίας!

Η υποδοχή του Αλ Χατίμπ αποτελεί «σαφές μήνυμα για την επανεκτίμηση του καθεστώτος του συριακού συνασπισμού. Είναι ένας συνασπισμός που αντιπροσωπεύει τα νόμιμα συμφέροντα του λαού της Συρίας. Θέλουμε να αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο Αλ Χατίμπ είχε γσυναντηθεί νωρίτερα με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Κάθριν Άστον.

Οι 27 υπουργοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αναγνωρίσουν την αντιπολίτευση ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας ή ως «έναν από τους εκπροσώπους των προσδοκιών του συριακού λαού» για τη δημοκρατία, μια συμβιβαστική φόρμουλα στην οποία κατέληξαν τον περασμένο μήνα για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους σχετικά με το θέμα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.