ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αίγυπτος: Νέα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ

Αίγυπτος: Νέα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τα ξημερώματα, στο Κάιρο, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Ταχρίρ, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη freelancer δημοσιογράφο, Bel Trew -η οποία βρίσκεται στο Κάιρο- και τα όσα έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter, «έγινε επίθεση στην Ταχρίρ – αναφέρθηκαν πυροβολισμοί και βόμβες μολότοφ», μεταδίδει το δίκτυο Russia Today.

Όλα αυτά μόνο λίγες ώρες πριν από τις σημερινές διαδηλώσεις που ανακοινώθηκε ότι θα λάβουν χώρα στην πόλη, και από υποστηρικτές και από επικριτές του Αιγύπτιου προέδρου.

Η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο πυροδοτήθηκε από την απόφαση Μόρσι να περάσει νέο Σύνταγμα, βάσει διατάξεων του οποίου οι εξουσίες του θα ήταν διευρυμένες. Βέβαια, ακριβώς λόγω της τεταμένης κατάστασης και των πιέσεων που δέχτηκε, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, πριν από μερικές ημέρες, ακύρωσε το εν λόγω διάταγμα.

Ωστόσο, για το νέο Σύνταγμα στο σύνολό του, καλείται να αποφανθεί με δημοψήφισμα ο αιγυπτιακός λαός στις 15 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.