ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για χρήση χημικού οπλοστασίου

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για χρήση χημικού οπλοστασίου

Δεν εντοπίζουν κινητικότητα που να φανερώνει επικείμενη χρήση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, εκτιμούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.

Αρκετές χώρες τις Δύσης εξέδωσαν συντονισμένα προειδοποιήσεις στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσσαντ, να μην προχωρήσει σε χρήση του χημικού του οπλοστασίου καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι προετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των δυνάμεων που μάχονται για την ανατροπή του.

Η Συρία απέρριψε τις προειδοποιήσεις τις οποίες χαρακτήρισε ως « πλαίσιο που οριοθετεί επικείμενη παρέμβαση» από εξωτερικές δυνάμεις στο έδαφος της.

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών που έχουν εστιάσει όλα τα διαθέσιμα μέσα παρακολούθησης, προκειμένου να παρακολουθήσουν στενά την κατάσταση, ανέφεραν ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις που να φανερώνουν κινητικότητα για χρήση του χημικού οπλοστασίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέττα, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους πριν από την άφιξη του στο Κουβέιτ στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί σε αμερικανικές μονάδες που σταθμεύουν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας: « Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή διαπιστώσει κάτι νέο που να υποδεικνύει επιθετικές κινήσεις προς αυτήν τη κατεύθυνση».

«Θέλω να πιστεύω ότι (ο Άσσαντ) έλαβε το μήνυμα. Καταστήσαμε απολύτως σαφή τη θέση μας και το ίδιο έκαναν και άλλοι» αναφερόμενος σε δυτικές χώρες. Όμως η συριακή αντιπολίτευση συνεχίζει να προελαύνει εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και μας απασχολεί τι μπορεί να συμβεί αν το καθεστώς νιώσει ότι απειλείται με κατάρρευση. Η απάντηση με τέτοιου είδους όπλα ίσως να είναι η λύση που μπορεί τελικά να καταφύγει».   

Την περασμένη εβδομάδα ο Πανέττα είχε εκφράσει ανοιχτά τους φόβους του για το ενδεχόμενο επίθεσης με χημικά εναντίον δυνάμεων των ανταρτών που μάχονται τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, ιδιαιτέρα μετά την πίεση που ασκήθηκε εναντίον θέσεων πέριξ της Δαμασκού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.