«Οι αντάρτες χρησιμοποιούν σχολεία για να κρύβονται»!

«Οι αντάρτες χρησιμοποιούν σχολεία για να κρύβονται»!

Τη Συρία κατηγόρησε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση ότι εκτόξευσε πύραυλο Scud εναντίον θέσεων ανταρτών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια ιδιαίτερη κλιμάκωση στον πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο 40.000 ατόμων στα δύο χρόνια που διαρκεί.

Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τοποθεσία πλησίον της Δαμασκού εναντίον στόχων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβερνησης ο οποίος και αυτός δεν  θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του είπε πως εκτοξεύθηκαν 6 συνολικά Scud εναντίον θέσεων του αποκαλούμενου ως «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Παρόλα αυτά κανείς δεν είναι να γνωρίζει τις απώλειες από πού προξένησαν οι πύραυλοι αυτοί, μήπως γιατί δεν εκτοξεύτηκαν καν;.

Οι αμερικανοί επίσημοι δεν αποκάλυψαν ακόμη πως οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις εκτοξεύσεις άφησαν όμως να εννοηθεί ότι η αμερικανική Αεροπορία μέσω αεροσκαφών παρακολούθησης ή δορυφορικών συστημάτων είναι σε θέση να εντοπίζει εκτοξεύσεις.

Το θέμα είναι πως οι ΗΠΑ ψάχνοντας σχεδόν απεγνωσμένα μια αφορμή για να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία και στη συνέχεια να εξαπολύσουν βομβαρδισμούς όπως στη Λιβύη.

Αρχικά είχαν «διαρρεύσει» πληροφορίες για χρήση χημικών, αλλά επειδή δεν τους «»βγήκε» το παραπάνω ξεκίνησαν νέο κύκλο δημοσιευμάτων αυτή τη φορά αναφέροντας τους πυραύλους Scud ώστε  να θυμίσουν στην αμερικανική κοινή γνώμη στον Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ και να τον παραλληλίσουν με τον Άσσαντ.

Μάλιστα ένας εκ των αμερικανών αξιωματούχων μιλώντας στους New York Times αθελά του αποκάλυψε ότι οι αντάρτες χρησιμοποιούν σχολεία και παιδικές χαρές για να κρύβονται!

«Το να χρησιμοποιείς Scud εναντίον στρατιωτικών βάσεων ή αρμάτων μάχης είναι ένα πράγμα. Αλλά να τους χρησιμοποιείς για να στοχεύεις αντάρτες που κρύβονται σε σχολεία είναι άλλο»!

Προφανώς ούτε και ο ίδιος κατάλαβε τι είπε καθώς αυτή είναι και μια από τις βασικές κατηγορίες της συριακής κυβέρνησης εναντίον των μισθοφόρων: Ότι δηλαδή χρησιμοποιούν πολιτικές τοποθεσίες (πόλεις, σχολεία, νοσοκομεία)  ως εφαλτήρια επιθέσεων εναντίον θέσεων του συριακού Στρατού και ως ασπίδες για να προστατευθούν από την απάντηση του Στρατού στις επιθέσεις αυτές με αποτέλεσμα να σκοτώνονται άμαχοι, προκαλώντας βέβαια τη συμπάθεια της διεθνούς κοινής γνώμης. Αλλά προφανώς για την αμερικανική κυβέρνηση αυτά είναι «ψιλά γράμματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.