Α.Νταβούτογλου «Έχουμε ευθύνες έναντι των Σύριων που σφαγιάζονται»

Α.Νταβούτογλου «Έχουμε ευθύνες έναντι των Σύριων που σφαγιάζονται»

Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα μέσω της κρατικής τηλεόρασης TRT Haber, κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να κινηθούν εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο  Davutoğlu αφού σημείωσε πως πρέπει να κερδίσουν ώθηση οι διεθνείς προσπάθειες στο θέμα του Συριακού, υπογράμμισε πως όσο αυξάνεται η υποστήριξη προς το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας και ενισχύεται αυτό, αποδυναμώνεται το καθεστώς.

«Δεν μπορούμε να χάσουμε και άλλο χρόνο με νέες πρωτοβουλίες και διπλωματικά βήματα, απαιτείται σχεδιασμός μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στις δύσκολες χειμερινές συνθήκες που επικρατούν, πάνω από δύο εκατομμύρια Σύριοι προσπαθούν να ζήσουν χωρίς τρόφιμα και σπίτια. Έχουμε ευθύνη έναντι στους ανθρώπους αυτούς. 500 χιλιάδες πρόσφυγες κατέφυγαν σε σκηνούπολεις. Τι έχουν πάθει όμως αυτοί που έμειναν μέσα  μιλάμε για 80 χιλιάδες ανθρώπους… υπάρχουν τουλάχιστον 44 χιλιάδες νεκροί, 80 χιλιάδες αγνοούμενοι και 250 χιλιάδες κρατούμενοι. Μπορεί να χαθεί και άλλος χρόνος, σφαγιάζονται γυναίκες και παιδιά, αυτοί είναι δικοί μας άνθρωποι» είπε ο  επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού επεσήμανε πως η διεθνής κοινότητα δεν στήριξε μέχρι σήμερα την αντιπολίτευση στη Συρία με την αιτιολογία ότι δεν είναι ενωμένοι, τόνισε πως έπαψε να ισχύει το επιχείρημα αυτό με τη συγκρότηση του Εθνικού Συνασπισμού Συρίας.

 Αναφερόμενος στους πυραύλους Πάτριοτ, ο  Davutoğlu είπε τα εξής «δεν τίθεται πολιτικό θέμα, θα παρέχουν την πιο ευρεία προστασία όπου και αν τοποθετηθούν. Λαμβάνουμε υπόψη και τις διαστάσεις της απειλής στο εσωτερικό της Συρίας, τους πυραύλους που υπάρχουν στη Συρία, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που έδωσε η Γερμανία».

 « Βασική προτεραιότητας μας σαν κράτος είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το θέμα χρήσης χημικών όπλων με την αιτιολογία ότι είναι μικρή η πιθανότητα» είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για πιθανή χημική απειλή από τη Συρία και εξέφρασε την ευχή να εξασφαλισθεί η τάξη στη Συρία πριν φτάσουν στην  Τουρκία οι πύραυλοι Πάτριοτ, σημειώνοντας πως όλοι γνωρίζουν τη συμβατική δύναμη της Τουρκίας και ότι δεν τίθεται θέμα πρόκλησης.     

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.