ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κόλαση στην Ινλίμπ: Αγριο σφυροκόπημα – 65.000 Σύροι στρατιώτες έτοιμοι για έφοδο (φωτό, βίντεο)

Κόλαση στην Ινλίμπ: Αγριο σφυροκόπημα – 65.000 Σύροι στρατιώτες έτοιμοι για έφοδο (φωτό, βίντεο)

Kόλαση στην Ιντλίμπ, με την ρωσική Αεροπορία να σφυροκοπά θέσεις των ισλαμιστών και τον Ρ.Τ.Ερντογάν να παραδέχεται για πρώτη φορά πως επίκειται μεγάλη σφαγή.

Ο συριακός Στρατός έχει μεταφέρει 65.000 δυνάμεις περικυκλώνοντας την επαρχία ενώ οι ΗΠΑ συγκαλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία του συριακού πολέμου ξεκινά. Οι ισλαμιστές έχουν περίπου 45.000 στρατιώτες στην περιοχή

Μια ενδεχόμενη επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, θα οδηγούσε σε «μεγάλη σφαγή», έκρινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο από την Κιργιζία, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν μιλώντας με τους δημοσιογράφους για την επίθεση κατά των ισλαμιστών στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, είπε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει μεγάλη σφαγή.

«Η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία και το Ιράν. Η Τουρκία έχει 12 παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ και οι δυνάμεις ασφαλείας μας εκτελούν με αποφασιστικότητα τα καθήκοντά τους.

Υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια κάτοικοι στην επαρχία Ιντλίμπ. Εάν αυτή η περιοχή χτυπηθεί με πυραύλους για υπάρξει μια σοβαρή σφαγή και ο θεός το απαγορεύει αυτό. Σε αυτήν την περίπτωση που θα πάνε όσοι θα φύγουν; Η πλειοψηφία θα έρθει στην Τουρκία. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο ζήτημα», δήλωσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας το pronews.gr για τους φόβους του “Σουλτάνου“.

«Εκτός από την Ιντλίμπ, είτε πρόκειται για την Τελ Ριφάατ ή την Μανμπίτς, οι προσπάθειες μας συνεχίζονται. Η σύνοδος κορυφής της Τεχεράνης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον εξτρεμισμό της συριακής κυβέρνησης στην περιοχή αυτή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά στρατεύματα, μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης και πυροβολικό έχουν μεταφερθεί από την κεντρική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία, στην περιοχή της πόλης Κιλίς και στο Χατάι.

Μετά από σαρωτική νίκες που οδήγησαν στην εκδίωξη των τελευταίων πυρήνων των ανταρτών στο νότο και την εκδίωξη και εγκλωβισμό του Ισλαμικού Κράτους σε ένα θύλακα στην μέση της ερήμου στην Αν.Συρία ο Άσαντ συγκέντρωσε 65.000 εμπειροπόλεμα στρατεύματα και πληθώρα εξοπλισμού από το νότο και τα ανατολικά της χώρας του στην γραμμή αντιπαράθεσης με τους αντάρτες του Ιντλίμπ.

Η Ρωσία ξεκίνησε ήδη να σφυροκοπεί θέσεις των ισλαμιστών με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να αποδεσμεύσει 4 βίντεο που δείχνουν κονιορτοποίηση των θέσεων της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) από Su-24M2 και Su-34

Οι ΗΠΑ συγκαλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ιντλίμπ της Συρίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προεδρεύουν του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Σεπτέμβριο θα συγκαλέσουν την Παρασκευή συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας.

“Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ επιθυμεί να επανακτήσει τον έλεγχο της με ρωσική στήριξη” ανακοίνωσε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Το ζήτημα της Ιντλίμπ «είναι σοβαρό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η διπλωμάτης ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κρατών μελών των ΗΕ τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας συνάντησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας, όπως είπε.

ο 2ος

ο 3ος

Ο 4ος βομβραρδισμός

Δείτε την μεγάλη τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση

Αρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα μεταφέρουν οι Τούρκοι

https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/1037295905588879361

Τουρκικές συγκεντρώσεις

Και άλλο υλικό….

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Μετακίνηση τουρκικών δυνάμεων προς Μάνμπιτζ και Al-Bab

Η 1η Μεραρχία από την Δαμασκό προωθείται προς Ιντλίμπ

Aπειλούν οι ΗΠΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.