Γαλλία: «Αν γίνει χημική επίθεση στην Ιντλίμπ θα επιτεθούμε» – Ετοιμάζουν προβοκάτσια οι ισλαμιστές και η Δύση ξέρει…

Γαλλία: «Αν γίνει χημική επίθεση στην Ιντλίμπ θα επιτεθούμε» – Ετοιμάζουν προβοκάτσια οι ισλαμιστές και η Δύση ξέρει…

Σκηνικό μεγάλης έντασης στήνεται στην Συρία όπου η Δύση απροκάλυπτα υποστηρίζει τους ισλαμιστές της Αλ Κάιντ που κατέχουν την Ιντλίμπ και δεν επιθυμεί την ανάκτησή της από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα καθώς ο στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας δήλωσε πως «η Γαλλία θα επιτεθεί αν υπάρξει επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ»

Ο επικεφαλής του στρατού, ανέφερε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προβεί σε επίθεση στη Συρία εάν γίνει χρήση χημικών όπλων, σε μια αναμενόμενη επίθεση για ανακατάληψη της βόρειας επαρχίας της Ιντλίμπ.

Μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων, ο Λεκουάντρ φέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να δήλωσε ότι αναμένεται να καταστραφούν και οι τελευταίοι θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Η δήλωση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Αύγουστο, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει κι άλλες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σε απάντηση μιας ενδεχόμενης χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό.

Αυτό που φαίνεται πως κάνει η Δύση είναι ήδη να προαναγγέλλει μια προβοκατόρικη επίθεση με χημικά και δηλώνει από τώρα πως θα επιτεθεί για να ακυρώσει λεκτικά το επιχείρημα της Ρωσίας πως μια τέτοια επίθεση θα γίνει σκοπίμως υπό τις ευλογίες της Δύσης ακριβώς για να έχει την αφορμή να επιτεθεί.

Επειδή πλέον στο επίπεδο της προπαγάνδας έχει γίνει αντιληπτό από μεγάλες μάζες πολιτών τι ακριβώς συμβαίνει με τις χημικές επιθέσεις στην Συρία, Γάλλοι και Αμερικανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις πως αυτές γίνονται όντως από την κυβέρνηση Άσαντ παρά το γεγονός ότι το συριακό χημικό οπλοστάσιο έχει καταστραφεί από το 2013 και ότι δεν έχει κανένα κίνητρο να στρέψει εναντίον της την Διεθνή Κοινή Γνώμη καθώς είναι απλά ζήτημα χρόνου να ανακτηθεί η Ιντλίμπ από μια καλά οργανωμένη συμβατική επίθεση.

Σημειώνεται ότι οι τρομοκρατικές ομάδες του Ιντλίμπ έχουν ήδη απαγάγει περισσότερα από 40 παιδιά για να τα θανατώσουν σε σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά που υποτίθεται ότι θα έχει γίνει από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας κατ’ εντολή του Μπασάρ αλ Άσαντ, σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση κατά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Μια επιχείρηση που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών ή και ωρών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Al-Watan Online κάτοικοι της περιοχής αποκάλυψαν πως περισσότερα από 40 παιδιά είχαν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες και πιθανότατα είχαν απαχθεί από ένοπλες πολιτοφυλακές, ειδικά το μέτωπο Al-Nusra, που σήμερα ονομάζεται Hayyat Tahrir al-Sham, σε διάφορα μέρη της Ιντλίμπ.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα παιδιά είχαν απαχθεί από τις πόλεις al-Zarba και Khan Touman στη νότια επαρχία του Χαλεπίου και της Χαν αλ-Ασσάλ και τις Ταρμανίν και τον Αταρίμ στη δυτική ύπαιθρο και από τους καταυλισμούς του Qah και Atmeh και το χωριό Salwa στη βορειοδυτική ύπαιθρο στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στις πόλεις Basamas, Jouzif, Mar’ian και al-Rami στην περιοχή Jabel Zawiya νότια του Ιντλίμπ, τα οποία είναι τα πιο σημαντικά οχυρά της al-Nusra.

Οι πηγές εξέφρασαν την ανησυχία των κατοίκων ότι τα παιδιά τους θα θανατωθούν στο “χημικό θέατρο” το οποίο προειδοποίησε προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετά την παρακολούθηση κλειστών φορτηγών που μετέφεραν δηλητηριώδες χλώριο, στο δρόμο που οδηγεί από τη διέλευση του Bab al-Hawa στα χωριά Jisr al-Shughour στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας, η οποία πιστεύεται ότι είναι η επιλεγμένη περιοχή για να πραγματοποιηθεί η σκηνοθετημένη επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν μαζί επίθεση εναντίον της Συρίας εάν χρησιμοποιηθούν χημικά όπως συνέβη στην ανατολική Γκούτα και το Χαν Σέικουν στην νότια Ιντλίμπ όπου και εκεί όπως ήταν γνωστό η συριακή κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο για να τις πραγματοποιήσει αντίθετα οι Δυτικοί ήθελαν όσο τίποτε άλλο να γίνουν για να έχουν αφορμή να επιτεθούν όπως και έκαναν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.