ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αναχαίτιση πυραύλου Χούθι στη Σαουδική Αραβία – Τραυματίες από θραύσματα

Αναχαίτιση πυραύλου Χούθι στη Σαουδική Αραβία – Τραυματίες από θραύσματα

Έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον της πόλης Νατζράν, στον νότο, αναχαίτισαν και κατέστρεψαν συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της Σαουδικής Αραβίας – 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ανακοίνωσε η πολιτική άμυνα του βασιλείου την Τετάρτη.

Ένδεκα από τα θύματα χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, το οποίο πρόσκειται στους Χούθι, ανέφερε μέσω Twitter νωρίτερα ότι ο πύραυλος έπληξε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς της Σαουδικής Αραβίας στην παραμεθόρια πόλη. Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ που πολεμά εναντίον των Χούθι στην Υεμένη από το 2015 ανέφερε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την επαρχία Σαάντα εντοπίστηκε στις 20:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η εκτόξευση αυτού του πυραύλου αυξάνει σε 185 τον αριθμό των πυραύλων που έχουν βληθεί από τους αντάρτες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας από το 2015 ως σήμερα, σύμφωνα με τη συμμαχία. Το Ριάντ κατηγορεί το Ιράν ότι προμηθεύει με πυραύλους και άλλα όπλα τους Χούθι, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται, αντιτείνοντας ότι προσφέρει μόνο πολιτική υποστήριξη στους αντάρτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πυραυλική επίθεση καταγράφηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ωστόσο οι Χούθι ανέφεραν ότι η αντιπροσωπεία τους είναι αποκλεισμένη στη Σανάα και ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες αυτές αναβάλλονται ως αύριο Παρασκευή. Θα πρόκειται για τις πρώτες συζητήσεις των αντιμαχομένων μετά την κατάρρευση, τον Αύγουστο του 2016, μιας προηγούμενης ειρηνευτικής διαδικασίας που είχε διαρκέσει αρκετούς μήνες στο Κουβέιτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.