Οι ΗΠΑ υιοθετούν από τώρα την προβοκάτσια που έρχεται: «Ο Άσαντ θα κάνει χρήση χημικών και θα επιτεθούμε»

Οι ΗΠΑ υιοθετούν από τώρα την προβοκάτσια που έρχεται: «Ο Άσαντ θα κάνει χρήση χημικών και θα επιτεθούμε»

Το λιγότερο ύποπτη είναι πλέον η στάση των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα, οι οποίες υποστηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσον τους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ, της οργάνωσης που υποτίθεται είναι υπεύθυνη για την δολοφονία 3.000 ανθρώπων στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Ήδη υιοθετούν εκ των προτέρων την προβοκάτσια που έρχεται με την υποτιθέμενη χρήση χημικού οπλισμού από τον συριακό Στρατό κατά αμάχων αν και είναι γνωστό ότι οι Σύροι έχουν καταστρέψει το χημικό τους οπλοστάσιο από το 2013 και δεν έχουν κανένα πραγματικό κίνητρο να κάνουν κάτι τέτοιο από την στιγμή που κερδίζουν τον πόλεμο.

Ο νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στην Ιντλίμπ!

Ο Τζιμ Τζέφρι δήλωσε ότι μια επίθεση κατά της τελευταίας μεγάλης περιοχής που ελέγχεται από τους αντάρτες θα ήταν μια απερίσκεπτη κλιμάκωση, μετέδωσε το Reuters.

Η συριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα ενώ χθες το Reuters έδειξε πλάνα με κατοίκους να προετοιμάζονται για μια χημική επίθεση.

Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν περιοχές των ανταρτών στη βορειοδυτική περιοχή καθώς στρατεύματα προελαύνουν για την αναμενόμενη επίθεση.

Σήμερα διεξάγεται σύνοδος κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και του Ιράν, οι οποίες υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για μια ανθρωπιστική καταστροφή εάν πραγματοποιηθεί πλήρης επίθεση και η Τουρκία φοβάται μια νέα εισροή προσφύγων.

«Κάθε επίθεση είναι για μας απαράδεκτη ως απερίσκεπτη κλιμάκωση. Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι τα χημικά όπλα ετοιμάζονται», δήλωσε ο Τζέφρι ο οποίος όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα στοιχεία στα οποία αναφερόταν.

‘Αλλωστε οι Αμερικανοί το συνηθίζουν αυτό, να μην δίνουν ποτέ στοιχεία για τίποτα και ότι η άποψή τους πρέπει να είναι πλανητικό θέσφατο.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι η Ουάσιγκτον θα απαντήσει σε τυχόν χημικές επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης ή των συμμάχων της.

Παρά τις αρνήσεις της Συρίας, εμπειρογνώμονες από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) δήλωσαν ότι είναι πεπεισμένοι ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονταν πίσω από μια πολύνεκρη επίθεση με σαρίν τον Απρίλιο.

Ο Τζέφρι δήλωσε ότι χρειάζεται μια σημαντική διπλωματική πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο επταετής εμφύλιος πόλεμος. Είπε ότι υπήρξε νέα δέσμευση από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραμείνει στη Συρία μέχρι να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος και να εξασφαλίσει ότι οι Ιρανοί μαχητές – οι οποίοι στηρίζουν τις συριακές αρχές στη σύγκρουση – θα εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο Τζέφρι είπε ότι ο Πρόεδρος Άσαντ δεν είχε μέλλον ως κυβερνήτης στη Συρία, αλλά δεν ήταν δουλειά της Ουάσιγκτον να τον διώξει και ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τη Ρωσία για μια πολιτική μετάβαση.

«Αυτή τη στιγμή η συριακή κυβέρνηση είναι ένα πτώμα που κάθεται σε ερείπια», πρόσθεσε. Με τις δυνάμεις ανταρτών να έχουν νικηθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας η επίθεση στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ θα μπορούσε να είναι η τελευταία μεγάλη μάχη του επταετούς εμφυλίου πολέμου.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν μέχρι και 30.000 αντάρτες και τζιχαντιστές μαχητές στην Ιντλίμπ. Ο ΟΗΕ λέει ότι η περιοχή φιλοξενεί περίπου 2,9 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ενός εκατομμυρίου παιδιών.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ λένε ότι 800.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν και ότι ο ήδη υψηλός αριθμός ατόμων που χρειάζονται βοήθεια θα μπορούσε να αυξηθεί δραματικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά όμως δεν τα έλεγαν όταν στήριζαν τους ισλαμιστές και τους αποκαλούσαν «μαχητές της ελευθερίας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.