ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νεκρός εικονολήπτης στη Συρία από τα πυρά ισλαμιστών

Νεκρός εικονολήπτης στη Συρία από τα πυρά ισλαμιστών

Σκοτώθηκε στη δυτική Δαμασκό όπου διέμενε, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργαζόταν, ένας εικονολήπτης της συριακής κρατικής τηλεόρασης, κατηγορώντας τους “τρομοκράτες”, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί το καθεστώς για να αναφερθεί στους φανατισμένους ισλαμιστές και τους μισθωτούς.

“Ο συνάδελφός μας Χαϊντάρ αλ-Σουμούντι, εικονολήπτης στην αραβική συριακή τηλεόραση, σκοτώθηκε από τις σφαίρες ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης έξω από το σπίτι του στη συνοικία Καφάρ Σουσέ στη Δαμασκό”, μετέδωσε το δίκτυο.

Τουλάχιστον 17 επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μεταξύ τους σύροι και ξένοι, καθώς και 44 πολίτες-δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία στο πλαίσιο της εργασίας του από τις αρχές της σύγκρουσης το Μάρτιο του 2011, είχαν ανακοινώσει στα μέσα Δεκεμβρίου οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα αποκαλώντας τη χώρα “νεκροταφείο ανθρώπων της ενημέρωσης”.

Επίσης δύο ξένοι δημοσιογράφοι φέρονται ως αγνοούμενοι στη Συρία: ο παλαιστινιακής και ιορδανικής καταγωγής Μπασάρ Φάχμι αλ-Καντούμι του αμερικανικών κεφαλαίων αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Αλ Χούρα εξαφανίστηκε στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας στις 20 Αυγούστου, και ο αμερικανός δημοσιογράφος Οστεν Τάις που εξαφανίστηκε στις 13 Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού.

Στις 4 Δεκεμβρίου ένας δημοσιογράφος της κυβερνητικής εφημερίδας Τεσρίν σκοτώθηκε στη νότια Δαμασκό, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη φονική επίθεση ανταρτών στην ίδια συνοικία της Τανταμούν εναντίον ρεπόρτερ της συριακής τηλεόρασης, τον οποίο κατηγορούσαν ότι ανήκει στη φιλοκαθεστωτική πολιτοφυλακή “σαμπίχα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.