ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσικό ΥΠAM: Όλα έτοιμα για την επίθεση με χημικά που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην Ιντλίμπ 

Ρωσικό ΥΠAM: Όλα έτοιμα για την επίθεση με χημικά που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην Ιντλίμπ 

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠAM, Ισλαμιστές αντάρτες στην Ιντλίμπ της Συρίας έχουν μεταφέρει δοχεία που περιέχουν χλώριο στο χωριό Μπσανκούλ, και είναι έτοιμοι να σκηνοθετήσουν τη χημική επίθεση, που θα αποτελέσει αφορμή για τους δυτικούς να επέμβουν στην Συρία.

Τα δοχεία χλωρίου παραδόθηκαν από την συνδεόμενη με την Αλ-Κάιντα οργάνωση της Ταχρίρ αλ Σαμ, παλαιότερα γνωστή ως Al-Nusra Front, μια εκπρόσωπος του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Αντιστράτηγος Βλαντιμίρ Savchenko, ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο.

Πρόσθεσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν ότι οι ισλαμιστές προετοιμάζονται για μια ψεύτικη χημική επίθεση που θα χρησιμοποιηθεί για να κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του λαού της.

Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση από το ρωσικό στρατό για αυτό που λέει ότι είναι μια χημική “πρόκληση”. Την Τετάρτη, δήλωσε ότι η οργάνωση «Λευκά κράνη» έχει τραβήξει αρκετά βίντεο που προορίζονται για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση. Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας είπε ότι τοξικές χημικές ουσίες είχαν παραδοθεί στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τα Λευκά Κράνη για την εκτέλεση της παράδοσης.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παίζουν «την κολοκυθιά» απορρίπτοντας τις ρωσικές προειδοποιήσεις και δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στη Δαμασκό προετοιμάζει χημικές επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Χωρίς φυσικά να δικαιολογούν για ποιο λόγο να ετοιμάζει τώρα επιθέσεις όταν έχει ουσιαστικά νικήσει τον πόλεμο

Η Μόσχα υποψιάζεται ότι η επίθεση έχει προετοιμαστεί με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, η οποία θέλει να δικαιολογήσει περαιτέρω αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας. Αυτές οι προγραμματισμένες επιθέσεις λέγεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος από εκείνες που έγιναν κατά του Συριακού Στρατού από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία τον Απρίλιο.

Οι υποψίες αυτές επιβεβαιώνονται με τη σημαντική ενίσχυση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αν.Μεσόγειο.

Στα τέλη Αυγούστου, το αντιτορπιλικό USS Ross είχε αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, μεταφέροντας 28 πυραύλους Tomahawk ruise, ενώ το USS Το Sullivans αναπτύχθηκε στον Περσικό Κόλπο και το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο Β-1B Lancer μεταφέρθηκε σε αεροπορική βάση στο Κατάρ.

Πιο πρόσφατα, το USS Bulkeley (DDG-84), Arleigh Burke, εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω των στενών του Γιβραλτάρ. Την περασμένη εβδομάδα, το επιθετικό υποβρύχιο USS Newport News (SSN-750) έφτασε στη Μεσόγειο.

Με την άφιξη του Bulkeley, οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή φέρεται να έχουν έως και 200 πυραύλους ​​Tomahawk στη διάθεση τους για να χτυπήσουν στόχους στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.