Κλιμάκωση στην Συρία: Φόβοι για την τύχη της φρεγάτας «Έλλη» (F-450) σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών

Κλιμάκωση στην Συρία: Φόβοι για την τύχη της φρεγάτας «Έλλη» (F-450) σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών

Αυξάνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των στόλων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που περιπολούν στην περιοχή.

Μαζί με τις ΝΑΤΟϊκές μονάδες βρίσκεται και η φρεγάτα «Έλλη» (F-450) κλάσης “S.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εκτέλεσης νέων αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας κατόπιν προετοιμαζόμενης προβοκατόρικης επίθεσης με χημικά από ισλαμιστές κατά αμάχων ώστε να βρει η Δύση την πρόφαση να επέμβει.

Μια προβοκάτσια την οποία η Δύση γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα συμβεί και προφανώς βολεύει τους σχεδιασμούς της.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο τις συριακές ακτές τις οποίες προστατεύει μεγάλη ρωσική ναυτική δύναμη.

Στην περιοχή ήδη πλέουν τρεις φρεγάτες, η ολλανδική «De Ruyter», η καναδική «Ville de Quebec» και η ελληνική «Έλλη».

Την ίδια ώρα, αμερικανικό υποβρύχιο, το οποίο φέρει πυραύλους Τόμαχοκ, βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, με στόχο να ενταχθεί στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις της περιοχής.

Οι ΗΠΑ, έχουν προειδοποιήσει πως μία ενδεχόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και στο Ιντλίμπ θα προκαλέσει την «αντίδραση της Δύσης» κάτι που προδιαγράφεται.

Υπάρχουν φόβοι ότι θα στηθεί η προβοκάτσια εντός των επόμενων ωρών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν οι ΝΑΤΟϊκοί με πυραύλους cruise, από πλοία και εναέρια μέσα

O προβληματισμός σε ότι αφορά το πλοίο είναι ότι δεν διαθέτει τα κατάλληλα όπλα για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί σε μία τέτοια κρίση.

Έχει δύο Phalanx CIWS και έναν οκταπλό εκτοξευτή αρχαίων» α/α πυραύλων τεχνολογίας;ς 1970 RIM-7 Sea Sparrow με ακτίνα δράσης τα 16 χλμ.

Τα συγκεκριμένα όπλα ειδικά απέναντι σε χρήση υπερ-υπερηχτικών αντπλοϊκών όπλων όπως τα P-800 Oniks, τα Zircon κλπ. δεν μπορούν να προσδώσουν στο πλοίο ακριβώς αυτό που λέ,ε «αξιόπιστη αναχαίτιση»

Ακόμα και απλούστερα προηγουμένης γενιάς ρωσικά όπλα εύκολα θα την έστελναν στο βυθό.

Στην περίπτωση που χτυπηθούν οι ρωσικές βάσεις θα χτυπηθούν άμεσα από τους Ρώσους τα σημεία εκτόξευσης των πυραύλων.

Η αποστολή της Έλλης είναι να καλύπτει κυρίως ανθυποβρυχιακές αποστολές όχι αντιαεροπορικές οπότε αποτελεί λόγω της χαμηλής καταλληλότητας των όπλων της έναν εύκολο στόχο και από πολιτικής άποψης πάλι εύκολο στόχο γιατί ουδείς ασχολείται ιδιαίτερα με το αν βληθεί ένα ελληνικό πλοίο όπως και δεν ασχολήθηκε σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όπως στην Σομαλία

Να πούμε πως είχαμε αιφνιδιαστική κλιμάκωση στην Συρία το Σάββατο καθώς ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον τζιχαντιστών δίπλα στη βάση Al-Tanf των ΗΠΑ με τις αμερικανικές δυνάμεις να έχουν τεθεί σε γενικό συναγερμό.

Όπως είχε αναφέρει το pronews.gr, η Μόσχα είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να τα μαζέψουν και να φύγουν από το συριακό έδαφος.

Οι Αμερικανοί στο σημείο αυτό είναι εγκλωβισμένοι καθώς δεν έχουν διέξοδο διαφυγής πλέον. Μόνο με αεροπορική υποστήριξη μπορούν να σωθούν αν και οι δυνάμεις τους ενισχύθηκαν πριν λίγα 24ωρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αμερικανοί πριν λίγο “ένιωσαν” τις βόμβες του συριακού Στρατού να περνούν ξυστά ενώ φωνάζουν πως “δεν υπάρχουν τρομοκράτες στην περιοχή που βομβαρδίζουν οι Σύροι και Ρώσοι” . Αλλά ποιος τους πιστεύει;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.