Στα χέρια των Κενυατικών αρχών 61 ύποπτοι των χθεσινών σφαγών

Στα χέρια των Κενυατικών αρχών 61 ύποπτοι των χθεσινών σφαγών

  Η κενυατική αστυνομία συνέλαβε 61 υπόπτους μετά την επίθεση που δέχθηκε κοινότητα στα νοτιοανατολικά της χώρας, που βρίσκεται στο έλεος φυλετικών συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 45 άνθρωποι, ανακοινώθηκε σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

  Χθες, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως είχε συλλάβει 56 ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας ήταν αστυνομικός, έπειτα από την επίθεση στην κοινότητα Κιπάο, που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή του ποταμού Τάνα, 400 χλμ νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

  «Μία επιχείρηση ασφαλείας διεξήχθη κατά τη διάρκεια της περασμένης νύκτας και άλλοι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν», ανακοίνωσε σήμερα στέλεχος του αστυνομικού σώματος.

  Η Κένυα διοργανώνει στις 4 Μαρτίου τις πρώτες προεδρικές εκλογές από τα τέλη του 2007, οπότε είχαν ξεσπάσει οι χειρότερες διαφυλετικές συγκρούσεις στη χώρα από την εποχή της ανεξαρτησίας της, με πάνω από 1.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους. Τη χθεσινή επίθεση καταδίκασαν και οι ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.