Συρία: Το πριν και μετά της Ισραηλινής επιδρομής στη στη Λαττάκεια (φώτο)

Συρία: Το πριν και μετά της Ισραηλινής επιδρομής στη στη Λαττάκεια (φώτο)

Οι καταστροφές που προκάλεσαν τα χτυπήματα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λαττάκεια της Συρίας, αποκαλύπτονται μέσα από αεροπορικές φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από την ισραηλινή εταιρεία ImageSat και απεικονίζουν μία αποθήκη πριν και μετά τις αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο εγκαταστάσεις οι οποίες προμηθεύουν με όπλα το Ιράν και την Χεζμπολάχ.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών ένα αεροσκάφος Il-20 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας καταρρίφθηκε και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ποιος έχει την ευθύνη.

Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται πως το Τελ Αβίβ φέρει ευθύνη διότι προειδοποίησε για τις αεροπορικές επιδρομές ένα λεπτό πριν, μην αφήνοντας χρόνο στο Il-20 να απομακρυνθεί.

Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνεται πως η συριακή αεράμυνα στόχευε τα ισραηλινά F16 και κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Πέμπτη αναμένεται να επισκεφτεί τη Ρωσία ο στρατηγός Αμικάμ Νόρκιν προκειμένου να δώσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε εξαιτίας της αεροπορικής επιδρομής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.