“Πολιτική αυτοκτονία τυχόν χρήση χημικών στη Συρία”

“Πολιτική αυτοκτονία τυχόν χρήση χημικών στη Συρία”

Ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων θα ήταν «πολιτική αυτοκτονία» για το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russa Today.

«Δεν πιστεύω ότι η Συρία χρησιμοποιεί χημικά όπλα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάθε φορά που ακούμε φήμες ή δεχόμαστε πληροφορίες ότι οι Σύροι κάνουν χρήση χημικών όπλων, τις επαληθεύουμε δύο ή τρεις φορές, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και κάθε φορά μας βεβαιώνουν ότι δεν θα το κάνουν όποιες και αν είναι οι συνθήκες, υπογράμμισε ο κ. Λαβρόφ.

Η διεθνής κοινότητα έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις προειδοποιήσεις της προς τη Δαμασκό κατά της χρήσης χημικών όπλων.

Το συριακό καθεστώς παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι διαθέτει χημικά όπλα και απείλησε ότι θα τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ξένης στρατιωτικής επέμβασης, αλλά όχι εναντίον του συριακού πληθυσμού.

Πάντως από ότι φαίνεται από τα σχετικά video που σας δημοσίευσε το defencenet.gr ο χημικός πόλεμος ήδη έχει ξεκινήσει και μάλλιστα από την πλευράτων ανταρτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.