Νέα ντοκουμέντα από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μπακάρι – Τι υποστηρίζει ο 33χρονος Σέρβος (βίντεο)

Νέα ντοκουμέντα από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μπακάρι – Τι υποστηρίζει ο 33χρονος Σέρβος (βίντεο)

Τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ στο μπαρ της Ζακύνθου, πέρυσι το καλοκαίρι, δίνει για πρώτη φορά ένας από τους εννέα κατηγορούμενους για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αμερικανού φοιτητή, Μπάκαρι Χέντερσον.

«Λυπάμαι, αλλά…»

«Λυπάμαι για το θύμα γιατί ήταν νέος και έχασε τη ζωή του, αλλά δεν το έκανα εγώ. Δεν νιώθω ένοχος» ισχυρίζεται ο ένας από τους Σέρβους που κατηγορούνται για τον θάνατο του φοιτητή.

«Ο Μπάκαρι ξεκίνησε τον καβγά, με χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι» λέει ο 33χρονος Σέρβος φυσικοθεραπευτής, μέσα από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου όπου κρατείται.

«Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος και οι φίλοι του ήρθαν στο τραπέζι που είχαμε ρεζερβέ, χωρίς να ρωτήσει. Εγώ τους μίλησα ήρεμα κι αυτός με χτύπησε. Μου έδωσε χαστούκι. Εγώ τον χτύπησα μετά και εκείνος με χτύπησε με μπουκάλι γεμάτο μπίρα στο κεφάλι».

Από τις εικόνες ωστόσο φαίνεται ο κατηγορούμενος να χτυπάει πρώτος τον Μπάκαρι και το θύμα να ανταποδίδει χτυπώντας τον Σέρβο στο πρόσωπο, εν συνεχεία να δίνει μια μπουνιά και να πιάνονται στα χέρια.

Και νέα πλάνα έξω από το μπαρ – «Προκαλούσε»

Ένα άλλο βίντεο που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό δίκτυο προέβαλε ο ΑΝΤ1. Το βίντεο δείχνει τον Μπάκαρι στο βάθος του πλάνου να βρίσκεται στον δρόμο. Οι Σέρβοι που ο ένας φαίνεται να συγκρατεί τον άλλο ισχυρίζονται ότι ο Μπάκαρι τους προκαλεί λεκτικά από μακριά. Όπως ισχυρίζονται ο Αμερικανός φοιτητής τους φωνάζει «Έλα, για έλα».

Αυτό που ακολούθησε ήταν ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του αμερικανού φοιτητή.

Σε άλλα πλάνα ένα πλήθος Σέρβων θαμώνων κυνηγούν τον Μπάκαρι ο οποίος ήδη βρίσκεται έξω από το μπαρ. Ο φοιτητής κοντοστέκεται για να αντιμετωπίσει τον όχλο που τον κυνηγά και δίνει μια κλωτσιά σε έναν από τους Σέρβους που του επιτίθενται με καρέκλες και βγαίνει στον δρόμο.

«Η συμπεριφορά και του θύματος θα εξεταστεί από το δικαστήριο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πέτρος Μαντούβαλος, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου Σέρβου.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1

Ζάκυνθος: Το χρονικό του εγκλήματος

Ο νεαρός φοιτητής από το Τέξας βρήκε τον θάνατο τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 στον Λαγανά, όταν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ομάδα ατόμων, που τον κυνήγησε ύστερα από καβγά. Ο καβγάς, είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μια παρέα Σέρβων με αφορμή μια selfie.

Ο άτυχος Μπακάρι δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και το κεφάλι με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα. Όλοι αρνούνται ότι είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν και υποστηρίζουν ότι σκοπό είχαν μόνο να τον εκφοβίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.