ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Iσραήλ: «Δεν σταματάμε τις επιχειρήσεις στην Συρία παρά την παράδοση των S-300»

Iσραήλ: «Δεν σταματάμε τις επιχειρήσεις στην Συρία παρά την παράδοση των S-300»

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, η εξέλιξη της παράδοσης 49 μονάδων του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στη Συρία δεν τον κάνει «ευχαριστημένο», ωστόσο οι επιχειρήσεις της χώρας στη Συρία θα συνεχιστούν.

Tη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Συρία προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Άβιγκντορ Λίμπερμαν, παρά την παράδοση 49 μονάδων του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από τη Ρωσία στη Συρία.

Ο υπουργός Άμυνας το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι «ευχαριστημένος» με την εξέλιξη αλλά ότι η χώρα του δε θα μπορούσε να σταματήσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την παράταξη των S-300. Την ίδια στιγμή όμως, δεν έχουμε επιλογή. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε αποφάσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι σημαντικό για τις σχέσεις Ρωσίας και Ισραήλ να επιστρέψουν στην κανονικότητα, παρά τις διαφωνίες για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20.

Βίντεο με την παράδοση των S-300 στη Συρία έδωσε στη δημοσιότητα ο ρωσικός στρατός

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό για μας σήμερα είναι να επιστρέψουμε τη λειτουργική μας σχέση στην κανονικότητα. Σήμερα είναι το πιο σημαντικό ζητούμενο. Να επιστρέψουμε σε κανονική λειτουργία, συνεργασία, να χρησιμοποιούμε πιο τακτικά τη γραμμή επικοινωνίας για να αποφύγουμε καταστάσεις σύγκρουσης. Πρέπει να δουλέψουμε», συμπλήρωσε ο Λίμπερμαν.

Επίσης, ο υπουργός επανέλαβε ότι το Ισραήλ κατηγορεί τη Συρία για την πτώση του Il-20, απορρίπτοντας την εκδοχή της Μόσχας ότι τα ισραηλινά F-16 χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα εναντίον της συριακής αεράμυνας.

«Επαναλαμβάνω ότι όλη η ευθύνη ανήκει στον στρατό του Άσαντ. Εδώ και δύο χρόνια το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 επιχειρήσεις εναντίον ιρανικών εγκαταστάσεων και στόχων της Χεζμπολάχ στη Συρία. Διακόσιες φορές και κανένας ρώσος στρατιώτης δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. Ξαφνικά λένε στήσαμε κάτι.

Είναι παράλογο. Επιπρόσθετα θα πρέπει να καταλάβετε ότι η ταχύτητα του F-16 είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Il-20. Επίσης, όταν οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, τα ισραηλινά αεροπλάνα βρίσκονταν ήδη στον δικό μας εναέριο χώρο», τόνισε.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε ότι η Μόσχα σκόπευε να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των ρώσων στρατιωτών στη Συρία, στον απόηχο της πτώσης του αεροσκάφους Il-20.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων εντάσσεται και η αποστολή των πυραύλων S-300 στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.