ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και τζιχαντιστών – Τουλάχιστον 97 νεκροί στο Ιντλίμπ

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και τζιχαντιστών – Τουλάχιστον 97 νεκροί στο Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και τρεις μέρες μεταξύ τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), οργάνωσης που σχημάτισε ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία και άλλων αντάρτικων οργανώσεων στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην βόρεια επαρχία Χαλέπι μεταξύ των τζιχαντιστών της ας Σαμ και της Νουρεντίν αζ Ζίνκι, οργάνωσης ανταρτών που ανήκει στη συμμαχία την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΑ). Απολογισμός των μαχών ήταν 49 τζιχαντιστές της ΧΤΣ και 40 αντάρτες της ΜΕΑ νεκροί, καθώς και 8 άμαχοι, ανάμεσά τους 3 παιδιά, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Κατά τις μάχες των τελευταίων τριών ημερών, οι τζιχαντιστές της ΧΤΣ κατέλαβαν εδάφη από την ΜΕΑ, συμπεριλαμβανομένων 11 χωριών από την νότια επαρχία Ιντίμπ, τόνισε η μκο.

Μια πηγή των ΜΕΑ που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η οργάνωση ξεκίνησε αντεπίθεση σήμερα το μεσημέρι με στόχο την επανάκτηση χαμένων εδαφών.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS) κατηγόρησαν τους αντάρτες της Νουρεντίν Aζ Ζίνκι πως σκότωσαν πέντε μαχητές τους κι εξαπέλυσαν έφοδο εναντίον θέσεων των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι.

Η HTS και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις κυριαρχούν σε πάνω από τη μισή επαρχία Ιντλίμπ, ενώ η υπόλοιπη βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της υπό τον έλεγχο του ΜΕΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, τρίτη μέρα των μαχών τουλάχιστον 30 μαχητές σκοτώθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.