ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Συρία ενεργοποίησε τους S-300 για την επόμενη ισραηλινή επιδρομή

Η Συρία ενεργοποίησε τους S-300 για την επόμενη ισραηλινή επιδρομή

Σε λειτουργία φέρεται να έχει θέσει τους ρωσικούς S-300 η Συρία, σύμφωνα με μια ισραηλινή εταιρία δορυφορικής απεικόνισης που ισχυρίζεται ότι αρκετοί εκτοξευτές S-300 βρίσκονται σε ανυψωμένη θέση, υποδεικνύοντας ότι είναι τώρα έτοιμοι για χρήση.

Η ImageSat International (iSi) δήλωσε ότι τρεις εκτοξευτές S-300 βρίσκονται σε όρθια θέση στην πόλη Masyaf στη δυτική συριακή επαρχία Hama.

Μάλιστα, η εταιρία ανέφερε ότι μόνο ένας από τους εκτοξευτές είχε καμουφλαριστεί.

Μετά από αίτημα της Δαμασκού, η Ρωσία και η Συρία διατηρούν στενή αμυντική συνεργασία στη μάχη κατά των ανταρτών και των τζιχαντιστών εντός της Συρίας.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι οι ρωσικοί S-300 δεν ήταν επιχειρησιακά ενεργοί, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά του Ισραήλ σε μια πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε το Τελ-α-βιβ κατά θέσεων εντός της Συρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφόσον αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τους υπολογισμούς του Ισραήλ και των Ενόπλων Δυνάμεων τους, καθώς το προηγμένο ρωσκό σύστημα αεράμυνας ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην δυνατότητα του Τελ-α-βιβ να επιχειρεί στρατιωτικά κατά των ιρανικών θέσεων εντός της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.