ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Η Αλγερία επέτρεψε τις υπερπτήσεις γαλλικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στη στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί”

“Η Αλγερία επέτρεψε τις υπερπτήσεις γαλλικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στη στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί”

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε ότι η προώθηση των ισλαμιστικών οργανώσεων προς το νότιο Μαλί σταμάτησε και η Γαλλία άρχισε να “ασχολείται με τις βάσεις υποστήριξης των τρομοκρατών” στο βορρά της χώρας.

“Να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες, αυτό έγινε. Αυτό που άρχισε να γίνεται σήμερα είναι η ενασχόληση με τις βάσεις υποστήριξης των τρομοκρατών” στο βορρά, δήλωσε ο Φαμπιούς στα μέσα ενημέρωσης RTL/LCI/Figaro, σημειώνοντας τα πλήγματα στην Γκάο, προπύργιο των ισλαμιστών στο βόρειο Μαλί.

Διευκρίνισε πως η Αλγερία έδωσε άδεια για υπερπτήσεις των γαλλικών αεροπλάνων πάνω από το έδαφός της.

“Η Αλγερία επέτρεψε απεριόριστες υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός της” των γαλλικών αεροσκαφών, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας.

“Εργαζόμαστε με τους Αλγερινούς, συνεχίζουμε να συζητάμε. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι αν τα αφρικανικά στρατεύματα χρειαστεί να κινηθούν προς το βορρά, θα πρέπει οι Αλγερινοί να κλείσουν τα σύνορά τους”, διευκρίνισε ο Λοράν Φαμπιούς.

Διαψεύδοντας ότι οι γάλλοι στρατιώτες εξεπλάγησαν από την αντίσταση που προέβαλαν οι ριζοσπάστες ισλαμιστές, είπε πως η γαλλική επιχείρηση έχει τρεις στόχους: “να εμποδίσει την προώθηση των τρομοκρατών”, “να επιτρέψει την ανάκτηση της ακεραιότητας του Μαλί, αυτό θα πάρει περισσότερο χρόνο” και “την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ” που προβλέπει έναν πολιτικό διάλογο και τη διαπραγμάτευση της αναπτυξιακής πλευράς της χώρας.

“Αν η Γαλλία δεν επενέβαινε, υπήρχε κίνδυνος (οι ισλαμιστές) να φτάσουν μέχρι την Μπαμακό με φοβερές συνέπειες”, επέμεινε. “Ο ουσιαστικός προορισμός” της στρατιωτικής εμπλοκής της Γαλλίας “είναι να είναι αεροπορικός” είπε επίσης ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως είναι απαραίτητες ειδικές δυνάμεις στο έδαφος για να καθοδηγούν τα αεροσκάφη στους στόχους τους. Άφησε επίσης να εννοηθεί πως μπορεί να σταλούν γαλλικές ενισχύσεις στο Μαλί αυτή την εβδομάδα, μαζί με την ενίσχυση του στρατού του Μαλί και την άφιξη αφρικανικών στρατευμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διάρκεια της γαλλικής επέμβασης στην πρώτη γραμμή, ο Φαμπιούς εκτίμησε πως “όσον αφορά την πλευρά που εμπλέκει περισσότερο τη Γαλλία, είναι ένα ζήτημα εβδομάδων”.

Ο Λοράν Φαμπιούς είπε τέλος πως συνομίλησε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος συνεχάρη το Παρίσι για τη δέσμευσή του στο Μαλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.