ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση – 43 νεκροί και 15 τραυματίες

Επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση – 43 νεκροί και 15 τραυματίες

Τουλάχιστον 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια πολύωρης επίθεσης των Ταλιμπάν σε μια κοινή αμερικανο-αφγανική στρατιωτική βάση στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ οι απεσταλμένοι της Ουάσινγκτον και των ισλαμιστών ανταρτών εντείνουν τις επαφές τους και ένας νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην Ντόχα του Κατάρ.

“Η επιχείρηση τελείωσε. Σκοτώθηκαν 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 15 τραυματίστηκαν και υπάρχουν και 20 νεκροί αντάρτες” ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γαφούρ Άχμαντ Τζαουέντ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, Όμαρ Ζουάκ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό. Διευκρίνισε ότι οι επτά από τους 20 αντάρτες που σκοτώθηκαν πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Την ευθύνη για την επίθεση στη στρατιωτική βάση του Σοράμπ ανέλαβε με μήνυμά του στο WhatsApp ο Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν. Στη βάση αυτή σταθμεύσει αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών.

Λίγο πριν ξημερώσει, οι Ταλιμπάν “προσέγγισαν τη βάση αλλά τους σταμάτησαν οι αφγανικές δυνάμεις” είχε αναφέρει το πρωί ένας εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι “η επίθεση αποτράπηκε από τις γενναίες δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν”.

Ωστόσο, η λήξη της επίθεσης ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 20.00 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας), δηλαδή πάνω από 12 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε. Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη είπε ότι οι αφγανικές δυνάμεις προχώρησαν σε “επιχειρήσεις εκκαθάρισης στη ζώνη” αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στο Αφγανιστάν έχουν περιορίσει σχετικά τις συγκρούσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών δυνάμεων, αν και οι μάχες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Άλλες δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων αποτράπηκαν τις τελευτίες ημέρες και σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας περισσότεροι από 100 “τρομοκράτες” σκοτώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.