ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

“Οι Τουαρέγκ εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ”!

“Οι Τουαρέγκ εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ”!

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο DEBKA οι Τουαρέγκ και ο εξοπλισμός τους είναι δημιούργημα των ΗΠΑ που σαν σκοπό είχανε, την αποτρόπή επέκτασης της Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ στην Βόρεια Αφρική, στο μεσοδιάστημα όμως στράφηκαν ενάντια στους Δυτικούς και έγιναν υποστηρικτές της οργάνωσης.

Στις 11 Ιανουαρίου, λίγες εκατοντάδες γαλλικά στρατεύματα και μια χούφτα από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον ισλαμιστών τρομοκρατών στο Μάλι, σε μια έρημο μεγαλύτερη από το Τέξας και την Καλιφόρνια μαζί.

Αυτή η πρώην γαλλική αποικία προσέφυγε στο Παρίσι για βοήθεια για απωθήσει την μικτή δύναμη Αλ Κάιντα-ανταρτών που βρίσκονταν στα πρόθυρα της πρωτεύουσας, Μπαμάκο.

Αλλά στη Γαλλία, είχαν μάθει από το Αφγανιστάν ότι η Αλ Κάιντα δεν μπορεί να ηττηθεί μόνο από αέρος αφού οι τζιχαντιστές τις είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε ειδικές τακτικές έχουν μεγάλη κινητικότητα,και υποστηρίζονται από καλά ένοπλες τοπικές πολιτοφυλακές, με προηγμένα αντιαεροπορικά όπλα και γνώσεις σχετικά με τις συνθήκες στην απαγορευτική για επιβίωση Σαχάρα.

Μέσα σε 48 ώρες, αυτή η μέτρια παρέμβαση είχε ενωσει μια σειρά από παραφυάδες της Αλ Κάιντα τους συμμάχους της και, κάποια στελέχη που ανήκαν στο στρατό του μακαρίτη Μουαμάρ Καντάφι.

Είναι υπό την ηγεσία της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ – AQIM. Της Δυτικοαφρικανικής MUJAO και της σομαλικής Αλ Σαμπάαμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο. Μαζί, απειλούν να εκτελέσουν ένα προς ένα τους 10 ή έντεκα Γάλλους ομήρους που κρατούν ως μέρος τωναντιποίνων τους για τη Γαλλία.

Οι γαλλοι δηλώσαν ότι η αποστολή τους είναι να απωθήσουν τους ισλαμιστές από μια περιοχή μεγαλύτερη από το Αφγανιστάν στα βόρεια, συμπεριλαμβανομένων των κυριότερων πόλεων του Τιμπουκτού, Gao και Κιντάλ. Χωρίς αρκετές χιλιάδες στρατιώτες ειδικών δυνάμεων », αυτό θα είναι μόνο μια ευχή.

Οι φυλές των δυσαρεστημένων Touareg υποστηρίζουν την Αλ Κάιντα κατά της Γαλλίας ως μέρος των προσπαθειών τους για την ανεξαρτησία. Προστιθέμενη αξία τους είναι η εκπαίδευση σε τακτικές ειδικών δυνάμεων περίπου 1.500 άνδρών που έλαβαν από τις ΗΠΑ.

Τώρα όμως έχουν αλλάξει στρατόπεδο και έχουν πάει με το μέρος αυτών που υποτίθεται θα πολεμούσαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.