ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επεκτείνεται και στην Αλγερία ο πόλεμος του Μάλι!

Επεκτείνεται και στην Αλγερία ο πόλεμος του Μάλι!

Στην Αλγερία επεκτάθηκαν οι συγκρούσεις του Μάλι καθώς ένοπλοι ισλαμιστές την δεύτερη χώρα, ανέλαβαν την ευθύνη τόσο για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα εναντίον πετρελαϊκής εγκατάστασης στην Αλγερία, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Γάλλος πολίτης και τραυματίσθηκαν επτά άλλα άτομα, όσο και για την απαγωγή πέντε Ιαπώνων, που εργάζονταν σε μονάδα φυσικού αερίου, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Πρόκειται για αντίποινα των ανταρτών που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης στο Μάλι, στην στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στη χώρα υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τις πληροφορίες για τον απολογισμό της επίθεσης εναντίον των εγκαταστάσεων της British Petroleum μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας, APS.

Εξάλλου, πηγή της ιαπωνικής εταιρίας τεχνικών έργων JGC Corp, επιβεβαίωσε ότι πέντε Ιάπωνες πολίτες απήχθησαν, όπως μετέδωσε νωρίτερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Η εταιρία JGC μετέχει στις εργασίες παραγωγής φυσικού αερίου στο Αϊν Αμένας, στο νότιο τμήμα της Αλγερίας.

«Είμαστε μέλη της Αλ Κάιντα και ήρθαμε από το Μαλί» δήλωσε ένοπλος ισλαμιστής αναλαμβάνοντας την ευθύνη τόσο για την επίθεση όσο και για τις απαγωγές με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.