ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεταγωγικά C-160 της Luftwaffe αποστέλλονται στο Μάλι.

Μεταγωγικά C-160 της Luftwaffe αποστέλλονται στο Μάλι.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, τύπου C-160 Transall, της Luftwaffe , για την μεταφορά στρατευμάτων κρατών της δυτικής Αφρικής στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, όπου θα συμμετάσχουν, μαζί με τις εγχώριες δυνάμεις και τους Γάλλους, στις επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών. Αυτό πρόκειται να λάβει χώρα «χωρίς καθυστέρηση» αμέσως μόλις τακτοποιηθούν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, διευκρίνισε το Βερολίνο.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει την αποστολή μάχιμων δυνάμεων. «Η υποστήριξη προορίζεται για τα κράτη- μέλη της ECOWAS, της οικονομικής κοινότητας των κρατών της δυτικής Αφρικής. Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τα στρατεύματα της ECOWAS στο Μπαμακό», αναφέρει ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε κοινή ανακοίνωσή του με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Χιλιάδες στρατιώτες κρατών-μελών της ECOWAS πρόκειται να αναπτυχθούν στο Μάλι συμμετέχοντας, με εντολή του ΟΗΕ, στις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων και των Γάλλων, ο αριθμός των οποίων θα φτάσεις στις 2.500, εναντίων των ισλαμιστών.

Το Παρίσι έχει στείλει μέχρι τώρα 800 στρατιώτες στο Μάλι και έχει κάνει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές από την Παρασκευή στο βόρειο τμήμα της χώρας, που ελέγχεται από τους ισλαμιστές.

Στο μεταξύ στρατεύματα σε διάφορες αφρικανικές χώρες επιταχύνουν τις προετοιμασίες της επιχείρησης, που δεν αναμενόταν να αρχίσει πριν από τον Σεπτέμβριο και επισπεύτηκε με την αιφνιδιαστική έναρξη αεροπορικών χτυπημάτων από γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη την προηγούμενη εβδομάδα,

Ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουαταρά, ο οποίος ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ECOWAS, συζητά σήμερα στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένης της κρίσης στο Μάλι.

Στο μεταξύ δυνάμεις του γαλλικού στρατού, ενεπλάκησαν σε «μάχες σώμα με σώμα» με τους ισλαμιστές στην Ντιαμπαλί, περίπου 400 χλμ. βόρεια του Μπαμακό.

Οι μάχες διεξάγονται με την υποστήριξη μονάδων πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών από μαχητικά της γαλλικής Αεροπορίας η οποία σφυροκοπεί από την 11η Ιανουαρίου θέσεις των ριζοσπαστών ισλαμιστών μαχητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.