ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να διαθέσουν στρατιώτες τους για την επέμβαση στο Μάλι

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να διαθέσουν στρατιώτες τους για την επέμβαση στο Μάλι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, εκτίμησε σήμερα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να διαθέσουν στρατεύματα για την επέμβαση στο Μάλι εναντίον των ένοπλων ισλαμιστών.

Είναι “πολύ πιθανό οι ευρωπαϊκές χώρες να αποφασίσουν όχι μόνο να προσφέρουν επιμελητειακή υποστήριξη, αλλά και να διαθέσουν στρατιώτες”, δήλωσε ο Φαμπιούς μετά από ένα συμβούλιο με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε όμως ότι η Γαλλία δεν μπορεί “να τις αναγκάσει να το πράξουν καθώς υπάρχουν όρια στην πολιτική της ασφάλειας και της άμυνας”.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, δήλωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στρατιωτική υποστήριξη στη Γαλλία, χωρίς όμως να μιλήσει για στρατεύματα ή στρατιώτες.

“Ορισμένες χώρες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμες να στηρίξουν τη Γαλλία με οποιονδήποτε τρόπο, και δεν έχουν αποκλείσει μια στρατιωτική υποστήριξη”, δήλωσε η Άστον σε συνέντευξη Τύπου.

“Η Γαλλία δεν το έκανε μόνη της. . . ενήργησε ακριβώς όπως έπρεπε απαντώντας σε ένα αίτημα του Μάλι”, είπε, προσθέτοντας ότι το Παρίσι έχει την “υποστήριξη” της ΕΕ που “χαιρέτισε ομόφωνα την ταχεία αντίδραση της Γαλλίας” την περασμένη εβδομάδα.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Δανία ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν μεταγωγικά αεροσκάφη, ενώ η Ιταλία δήλωσε έτοιμη να παράσχει επιμελητειακή υποστήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.