Συνεχίζουν να βρίσκουν πτώματα ομήρων στην Αλγερία

Συνεχίζουν να βρίσκουν πτώματα ομήρων στην Αλγερία

Δεκαπέντε απανθρακωμένα πτώματα εντόπισαν σήμερα αλγερινές ειδικές δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου της Ιν Αμένας, σύμφωνα με έγκυρη πηγή που επικαλείται το Reuters. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι διεξάγεται έρευνα σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν.

Η αγωνία για την τύχη των ομήρων μετά την επίθεση ενόπλων και την επιχείρηση του αλγερινού στρατού για τη διάσωσή τους συνεχίζεται. Τοπική πηγή δήλωσε ότι 16 ξένοι υπήκοοι απελευθερώθηκαν σήμερα, ανάμεσά τους δυο Αμερικανοί, δυο Γερμανοί και ένας Πορτογάλος.

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, ο βρετανός πρεσβευτής στην Αλγερία αναμένεται εντός της ημέρας στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου.

Η Γαλλία εκτιμά ότι δεν κρατούνται άλλοι Γάλλοι. «Από τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ένας Γάλλος δυστυχώς σκοτώθηκε και οι υπόλοιποι ελευθερώθηκαν» δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Άμυνας της χώρα Ζαν Ιβ Λε Ντριαν.

Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil που εκμεταλλεύεται την εγκατάσταση της Αμένας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο υπάλληλοί της είναι είναι σώοι και αβλαβείς. Σύμφωνα με τον γενικό της διευθυντή, Χέλγκε Λουντ, μειώθηκε σε έξι ο αριθμός των Νορβηγών για την τύχη των οποίων δεν υπάρχει καμία πληροφορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.