ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υεμένη: Νέες φονικές επιθέσεις UAV τη νύχτα

Υεμένη: Νέες φονικές επιθέσεις UAV τη νύχτα

Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης αργά χθες βράδυ, ανακοίνωσαν πηγές τοπικής φυλής.

Ο θάνατός τους αυξάνει σε 22 τον αριθμό των νεκρών από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν στην περιοχή, οι οποίες έχουν στόχο την Αλ Κάιντα από τις 24 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με έναν φυλετικό προύχοντα που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τζιπ στην περιοχή Ουάντι Αμπίντα, σχεδόν 170 χλμ. από τη Σαναά σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες. “Μόνο η ταυτότητα ενός εκ των νεκρών αναγνωρίστηκε. Πρόκειται για τον Ισμαήλ μπεν Τζαμίλ, ένα γνωστό μέλος της Αλ Κάιντα στην περιοχή”, πρόσθεσε. “Τα άλλα πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα”.

Σε μια δεύτερη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στόχος της οποίας ήταν επίσης ένα τζιπ, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο ένας αναγνωρίστηκε και αυτός ήταν μέλος της φυλής της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά ενόπλων της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (AQPA) σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2011 έως το 2012, με 53 επιδρομές πέρυσι έναντι 18 την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας New America Foundation που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Ο διοικητής εθνικής ασφαλείας της Υεμένης, ο Αλι Χάσαν αλ Αχμάντι, δήλωσε στις 8 Ιανουαρίου ότι οι επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα στη χώρα συνεχίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ Σαναά και Ουάσινγκτον.

Το εξτρεμιστικό δίκτυο επωφελήθηκε από την αποδυνάμωση της κεντρικής κυβέρνησης το 2011 και υποστήριζε τη λαϊκή εξέγερση κατά του πρώην προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, για να ενισχύσει την επιρροή του στην ανατολική και νότια Υεμένη όπου ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.