Γαλλικός Στρατός: Στόχος η πλήρης ανακατάληψη του Μάλι

Γαλλικός Στρατός:  Στόχος η πλήρης ανακατάληψη του Μάλι

Οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις εδραίωσαν χθες τις θέσεις τους στο Μαλί και κατευθύνονται προς την πόλη Ντιαμπαλί, κατά τις επιχειρήσεις με στρατηγικό στόχο, όπως ανακοινώθηκε χθες στο Παρίσι, την «πλήρη ανακατάληψη» της χώρας, τμήμα της οποίας ελέγχεται από ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο AFP .

Παράλληλα, πολλές χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για αυξημένη διεθνή βοήθεια.

Η ομάδα των τζιχαντιστών που οργάνωσε την επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου στην έρημο της Αλγερίας, υποσχέθηκε «νέες επιχειρήσεις εναντίον όλων των χωρών που συμμετέχουν στην σταυροφορία» στο Μαλί, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Μαυριτανίας.

Στη Γαλλία, ο υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε χθες ότι «στόχος είναι η πλήρης ανακατάληψη του Μαλί. δεν θα αφήσουμε θύλακες» αντίστασης, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η αφρικανική στρατιωτική δύναμη που αναπτύσσεται στη χώρα θα αντικαταστήσει σύντομα τις δυνάμεις της γαλλικής επέμβασης.

Ο γάλλος υπουργός Αμυνας έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 τη διαβεβαίωση ότι οι επτά γάλλοι όμηροι στο Σάχελ είναι ζωντανοί, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση των οικογενειών τους με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ επί του πεδίου, οι γαλλικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις φτωχά εξοπλισμένες στρατιωτικές δυνάμεις του Μαλί. Γάλλοι και στρατιώτες από το Μάλι κατευθύνονται προς την πόλη Ντιαμπαλί, στο δυτικό Μαλί, η οποία κατελήφθη πριν από μία εβδομάδα από τις δυνάμεις των ισλαμιστών και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε εν μέρει στις 17 Ιανουαρίου, μετά τις επιδρομές της γαλλικής αεροπορίας.

Φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων αναχώρησε τα χαράματα από την πόλη Νιόνο, 350 βορειοδυτικά του Μπαμακό, στην οποία είχαν αναπτυχθεί χθες οι γαλλικές δυνάμεις, με κατεύθυνση την πόλη Ντιαμπαλί. Οι δυνάμεις της γαλλικής επέμβασης προωθήθηκαν επίσης χθες προς την πόλη Σεβαρέ, 630 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Μπαμακό, η οποία διαθέτει αεροδρόμιο και είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τις επιχειρήσεις προς Βορρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.