Στη Συρία ξεκίνησε η στρατολόγηση γυναικών

Στη Συρία ξεκίνησε η στρατολόγηση γυναικών

Η συριακή κυβέρνηση άρχισε να καλεί και γυναίκες στο στρατό, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabia.

Θα υπηρετούν στα σημεία ελέγχου όπου θα εξετάζουν τις γυναίκες που φορούν μπούργκα. Οι κάτοικοι της Χομς παραπονέθηκαν στον ανταποκριτή του καναλιού: «Και μόνο η όψη αυτών των γυναικών είναι τρομακτική. Φέρονται σαν αρπακτικά, και προσβάλουν όποιον διέρχεται από τα σημεία ελέγχου, σαν να είναι Εβραίος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Η στρατολόγηση των γυναικών στις δυνάμεις ασφαλείας ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις από τα γεγονότα που συνέβησαν 30 χρόνια πριν. Τότε ο θείος του σημερινού προέδρου Άσαντ είχε στρατολογήσει γυναίκες στα λεγόμενα «Τάγματα Ασφαλείας». Είχαν λάβει μέρος σε δολοφονίες, βασανιστήρια και εκφοβισμό του πληθυσμού στις περιοχές που υποστήριζαν την ισλαμιστική εξέγερση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.