Πρόβλεψη Μόσχας – Η σύγκρουση στη Συρία θα τραβήξει σε μάκρος

Πρόβλεψη Μόσχας – Η σύγκρουση στη Συρία θα τραβήξει σε μάκρος

Στη Συρία, η σύγκρουση μπορεί να “διαρκέσει” και η νίκη των ισλαμιστών δεν είναι διασφαλισμένη, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα νίκης των αντιπάλων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο κ. Μπογκντάνοφ προέβη στην εκτίμηση ότι “στην αρχή κάποιες προβλέψεις μιλούσαν για δύο, τρεις, τέσσερις μήνες, τώρα η σύγκρουση διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί με διαφορετικούς τρόπους. Νομίζω ότι η σύγκρουση είναι πιθανό να τραβήξει σε μάκρος”.

“Μόλις μίλησα με τον πρεσβευτή μας στην Δαμασκό. Λέει ότι η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιο ήρεμη αυτές τις μέρες”, υπογράμμισε, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εξουσία δεν έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε εκτιμήσει στις 13 Ιανουαρίου ότι η αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι “αδύνατο να πραγματοποιηθεί”.

Στο μεταξύ περίπου 80 Ρώσοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που εγκατέλειψαν τη Συρία για να γλιτώσουν από την σύγκρουση στη χώρα, έφθασαν σήμερα στο λιβανικό συνοριακό πέρασμα Μάσναα, δήλωσε ένας φρουρός ασφάλειας των συνόρων.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε τρία λεωφορεία, θα κατευθυνθούν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού για να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο που εστάλη εκεί από το Ρωσικό Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Μόσχα απομακρύνει τους πολίτες της μέσω του Λιβάνου λόγω των σφοδρών μαχών κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 23 πολιτοφύλακεςκαι στρατιώτες του καθεστώτος Ασαντ σκοτώθηκαν στις τρεις ημέρες των συγκρούσεων στην πόλη Χομς, όπου δεκάδες άλλοι πιστοί στο καθεστώς μαχητές τραυματίστηκαν.

“Έχουμε πληροφορίες από το στρατιωτικό νοσοκομείο της Χομς ότι έως και 130 καθεστωτικοί στρατιώτες και μαχητές σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες”, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο σημειώνοντας ότι έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία για τουλάχιστον 23 από τους νεκρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.