Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν γαλλικά στρατεύματα στο Μάλι

Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν γαλλικά στρατεύματα στο Μάλι

Τα αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη ξεκίνησαν την μεταφορά των γαλλικών στρατευμάτων στη πρωτεύουσα του Μαλί Μπαμάκο.

Τα αεροσκάφη S-17, απογειώνονται από την αεροπορική βάση στο Ιστρές στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν Μπένσον, εκπρόσωπο της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στην Αφρική, στα σκάφη βρίσκονται στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Ο Μπένσον αρνήθηκε να διευκρινίσει κατά πόσο ενεργά οι ΗΠΑ βοηθούν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ: δεν αποκάλυψε τον αριθμό των πτήσεων στο Μπαμάκο.

Εκτός από την βοήθεια στις μεταφορές το Παρίσι λαμβάνει από την Ουάσιγκτον κατασκοπευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.