Μάλι: Διασπάστηκε η ένοπλη οργάνωση «Ανσαρ Ντιν»

Μάλι: Διασπάστηκε η ένοπλη οργάνωση «Ανσαρ Ντιν»

Μία από τις τρεις ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις που ελέγχουν το έδαφος του βορείου Μάλι, η Ανσαρ Ντίν (Υπερασπιστές του Ισλάμ), διασπάστηκε, και ένα μέρος της συγκρότησε νέα οργάνωση που ονομάσθηκε Ισλαμικό Κίνημα του Αζαουάντ , το οποίο τάχθηκε υπέρ της ειρηνικής λύσης της κρίσης του Μάλι, δεκατέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της επέμβασης των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.

Η νέα οργάνωση δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με καμία τρομοκρατική οργάνωση, καταδικάζει και απορρίπτει κάθε μορφή εξτρεμισμού και τρομοκρατίας και δεσμεύεται να τις αντιμετωπίσει, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κίνημα του Αζαουάντ, η οποία δηλώνει ότι αποτελείται αποκλειστικά από Μαλινέζους και ότι τάσσεται υπέρ μίας ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης.

Η οργάνωση ζητεί από το Μπαμακό και το Παρίσι την παύση των εχθροπραξιών και την έναρξη πολιτικού διαλόγου. Αζαουάντ είναι η ονομασία που χρησιμοποιούν οι Τουαρέγκ για το βόρειο Μαλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.