ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mirage, Rafale και στόλος μεταγωγικών από 11 χώρες

Mirage, Rafale και στόλος μεταγωγικών από 11 χώρες

Η επέμβαση στο Μάλι ξεκίνησε ως καθαρά μια υπόθεση γαλλική όμως ήδη έχει  εξελιχτεί σε πολυεθνική επιχείρηση. Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζεται καλύτερα στον αέρα όπου στην επιχείρηση Serval συμμετέχουν:

  • 4x μαχητικά Rafale, 5x ιπτάμενα τάνκερ C-135FR, 1x  τάνκερ A310, 1 x μεταγωγικό C130, 3x μεταγωγικά C-160 Transal, 3x μαχητικά κρούσης Mirage 2000D, 1x μεταγωγικό CN235. Επιχειρούν από τη βάση N’Djamena, στο Τσάντ.
  • 2x αναγνωριστικά μαχητικά Mirage F1CR, 8x ελικόπτερα υποστήριξης Gazelle, 3x μαχητικά κρούσης Mirage 2000D, 4x μεταφορικά ελικόπτερα Super Puma, 3x επιθετικά ελικόπτερα Tigre. Επιχειρούν από το αεροδρόμιο του Bamako στο Mali.
  • 2x UAV Harfang από το αεροδρόμιο Niamey, στο Νίγηρα
  • 5x  ΑΦΝΣ Atlantique II MPA (Maritime Patrol Aircraft). Επιχειρούν από το αεροδρόμιο του  Dakar στη Σενεγάλη σε αποστολές ISR (intelligence surveillance reconnaissance).

ΟΙ γάλλοι χρησιμοποίησαν επίσης ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη An-124 και  Il-76 με νηολόγιο Λευκορωσίας που ανήκουν στην εταιρία Volga Dnepr ενώ στις 24 Ιανουαρίου  χρησιμοποιήθηκε και το μεγαλύτερο μεταγωγικό στο κόσμο το An-225 Mriya, για απευθείας μεταφορά κύριου υλικού και στρατευμάτων από τη βάση του Istres στη Γαλλία στο Bamakο του Μάλι.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ υποστήριξε τις επιχειρήσεις με 5 συνολικά στρατηγικά μεταγωγικά C-17 Globemaster II, ενώ ίδιου τύπου αεροσκάφη απέστειλα για υποστήριξη της επιχείρησης ο Καναδάς και η Μ. Βρετανία.

Παράλληλα έχει επιβεβαιωθεί ότι μαζί με τα μη επανδρωμένα αναγνωριστικά UAV τύπου RQ-1 and RQ-4B Global Hawk η αμερικανική Αεροπορία επιχειρεί στην περιοχή και τα εξοπλισμένα UCAV  MQ-1 Predator.

Η λίστα ιταλική Αεροπορία συμμετέχει επίσης με 2 μεταγωγικά  C-130J της  46ης  Brigata Aerea με έδρα τη Πίζα, καθώς επίσης και ένα ιπτάμενο τάνκερ Boeing KC-767A tanker,του  14ου Stormo που επιχειρεί από τη βάση Pratica di Mare και σε ρόλο μεταφορικού αφ/ους.

Η λίστα με τις χώρες που έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα της Γαλλίας για συνδρομή στις αερομεταφορές για την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών αναγκών της επιχείρησης Serval  συνεχίζεται με αεροσκάφη από Γερμανία, Δανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και ΗΑΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.