Συρία: 15 Σύροι στρατιώτες νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Συρία: 15 Σύροι στρατιώτες νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε μέσα σε 24 ώρες θέσεις των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία σκοτώνοντας 15 στρατιώτες, σε μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του εβραϊκού κράτους εναντίον της εμπόλεμης γειτονικής χώρας.

Γείτονας της Συρίας, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει από το 2011 εκατοντάδες πλήγματα εναντίον του συριακού στρατού, αλλά και εναντίον των δυνάμεων του Ιράν και της λιβανικής Χεζμπολάχ, συμμάχων του συριακού καθεστώτος και μεγάλων εχθρών του Ισραήλ.

Σήμερα πριν από τα χαράματα, ο στρατός του Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ4 στην κεντρική επαρχία Χομς, όπου ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν, ενώ επλήγη μια αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, ο ισραηλινός στρατός είχε βάλει στόχο θέσεις φιλοκυβερνητικών δυνάμεων κοντά στη Δαμασκό καθώς και στη νότια επαρχία Κουνέιτρα, λέγοντας πως αναλαμβάνει δράση έπειτα από πυρά ρουκετών προερχόμενων από τη Συρία.

Συνολικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 15 μαχητές: επτά φιλοκυβερνητικοί μαχητές ξένης εθνικότητας σκοτώθηκαν στην Κέσουα, κοντά στη Δαμασκό, πέντε Σύροι στρατιώτες στην T4 και τρεις άλλοι στην Κουνέιτρα.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο από την πλευρά τους μόνο για τέσσερις νεκρούς στρατιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ένα άλλο μέτωπο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες, Κυριακή, την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους ρώσους συμμάχους του να βάλουν τέλος στο «μακελειό» και στους βομβαρδισμούς στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.