ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτοσχέδια βόμβα σκορπίζει το τρόμο στη Συρία

Αυτοσχέδια βόμβα σκορπίζει το τρόμο στη  Συρία

Η συριακή Αεροπορία ανέπτυξε ένα αυτοσχέδιο όπλο – πρωτόγονο μεν  σε σχέση με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα – αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό, το οποίο αποκαλείται από τους ισλαμιστές αντάρτες ως  al-barmil (το βαρέλι)!

Η χρήση του γίνεται από μεταφορικά ελικόπτερα Mi-8 (HIP C) και Mi-17 (HIP H ) και αποτελείται από ένα κυλυνδρικό φορέα, ένα κάλυκα οβίδας πυροβολικού ο οποίος γεμίζεται από εκρηκτικά ΤΝΤ, πετρέλαιο και μικρά αντικείμενα (βίδες, παξιμάδια, καρφιά) τα οποία με την εκτόνωση της έκρηξης όταν φτάσουν στο έδαφος προκαλούν ένα θανάσιμο ωστικό κύμα από θραυσματα που εκτοξευονται προς κάθε κατεύθυνση.

Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά απέναντι σε ελαφρούς στόχους όπως κτήρια, διαμερίσματα σε αστικές περιοχές, ισόγειες κατοικίες, εμπορικές περιοχές την ατυχία να βρεθεί στο σημείο της έκρηξης.

Μάλιστα ο ψυχολογικός αντίκτυπος από τη χρήση του αυτοσχέδιου όπλου είναι τόσο μεγάλος ώστε προκαλείται πανικός τους κατοίκους όταν ακουστεί θόρυβος από στροφείο ελικοπτέρου που πετάει στη περιοχή.

Η μορφή του όπλου ποικίλει ανάλογα με τη βάση που κατασκευάζεται ενώ πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με εκρηκτικά που ενεργοποιούνται με απλό πυροτεχνικό μηχανισμό με φιτίλι.

Αφού το ανάψουν με έναν απλό αναπτήρα, το πλήρωμα πετάει το βαρέλι από το ελικόπτερο εν πτήση πάνω από τις εχθρικές δυνάμεις, χωρίς να υπάρχει καμία ικανότητα σκόπευσης.         

Η ρίψη του γίνεται σε ύψος άνω των 10.000ft προκειμένου το ελικόπτερο να αποφύγει τα πυρά από αντιαεροπορικά όπλα και φορητούς πυραύλους ενώ η χρήση του σε κατοικημένες περιοχές έχει προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων κυρίως σε άμαχο πληθυσμό που παραμένει απροστάτευτος από τα πυρά των αντιμαχόμενων.

Στο βίντεο που ακολουθεί από κάμερα κινητού φαίνεται η ρίψη ενός τέτοιου όπλου από ελικόπτερο Μι-8 μάλλον στη Ν.Α Συρία στην περιοχή του Dayr al-Zawr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.