Με 35 βλήματα όλμων ισοπεδώθηκε τουρκικό παρατηρητήριο στην Ιντλίμπ – Οργή Ερντογάν: «Θα το πληρώσει ακριβά ο Ασαντ»

Με 35 βλήματα όλμων ισοπεδώθηκε τουρκικό παρατηρητήριο στην Ιντλίμπ – Οργή Ερντογάν: «Θα το πληρώσει ακριβά ο Ασαντ»

Στις 13 Ιουνίου 2019, το παρατηρητήριο υπ΄αριθμ. 10 του τουρκικού Στρατού στην επαρχία Idlib της ΒΔ Συρίας δέχθηκε πυρά όλμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 στρατιωτικών, ένας εκ των οποίων τελικά κατέληξε ..

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση με όλμο πραγματοποιήθηκε από την περιοχή As Shariah που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Ασαντ με στόχο το παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στην περιοχή του βουνού Zawiyah σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Στη σχετική επίθεση πραγματοποιήθηκαν 35 βολές με όλμους όπου προκλήθηκαν ζημιές στο παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι εάν ο Άσαντ συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών παρατηρητηρίων, είναι αδύνατο να σιωπήσουν απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Ο Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν από την αναχώρηση του για το Τατζικιστάν όπου θα συμμετάσχει στην 5η σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Διάσκεψης για την Συνεργασία και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

Αναφερόμενος στην κινητικότητα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Ιντλίμπ στη Συρία, ο Ερτνγοάν είπε ότι συνέβησαν κάποιες ανεπιθύμητες εξελίξεις και σημειώθηκε επίθεση σε τουρκικό παρατηρητήριο:

“Είχαμε τραυματίες, είχαμε και μάρτυρα. θα υποχρεώσουμε την απέναντι πλευρά να το πληρώσει ακριβά.

Αν το καθεστώς της Συρίας συνεχίσει κάποιες επιθέσεις εναντίον των παρατηρητηρίων δεν είναι δυνατό να σιωπήσουμε”.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.