Για πρώτη φορά από το 2015 οι δυνάμεις του LNA του Στρατάρχη Χ.Χαφτάρ προχώρησαν σε αεροπορικές επιδρομές πλήττωντας με πυραύλους ακριβείας θέσεις των τουρκικών δυνάμεων στην Μισράτα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του LNA οι δυνάμεις του (ή… συμμαχική χώρα) προχώρησε σε επτά αεροπορικές επιδρομές κατά των τουρκικών δυνάμεων καταστρέφοντας το δωμάτιο ελέγχου των τουρκικών UAV και το αντιαεροπορικό σύστημα που προστάτευε την ακαδημία της Αεροπορίας στην Μισράτα.

Πηγές του LNA ανέφεραν πως στην επίθεση πήραν μέρος τα UAE των ΗΑΕ Wing Loong-2.

Η επίθεση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την επίθεση του GNA στην προωθημένη βάση των δυνάμεων του Χαφτάρ στην κεντρική Λιβύη, την al-Jufra. H επίθεση έγινε με τουρκικά UAV Bayaraktar κάτι που προκάλεσε την οργή του Χαφτάρ ο οποίος προχώρησε σε άμεσα αντίποινα.

Λίγο νωρίτερα, ο Χ.Χαφτάρ προχώρησε σε διάγγελμα λέγοντας πως πλέον ήρθε η ώρα ανακατάληψης της Τρίπολης.

Εδώ το διάγγελμα

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=qd6CTXv5JA8

«Το λάβαρο της νίκης θα υψωθεί σύντομα στην πρωτεύουσά μας», «το ραντεβού μας με τη νίκη είναι κοντά» για να επιτευχθεί «ο σκοπός για τον οποίο θυσιάστηκαν τόσες ζωές», είπε ο Χάφταρ στη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαντάθ, το οποίο πρόσκειται στον στρατάρχη.

«Ο εχθρός», συνέχισε, χαρακτηρίζεται από «βαρβαρότητα» και ασκεί «τυραννία» που «δεν έχουν σύγκριση».

Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει απευθυνόμενος στους άνδρες του, «καταφέρατε να τον τσακίσετε και θα μπορέσετε σύντομα να τον εξολοθρεύσετε έπειτα από τόση αναμονή».

Φορώντας λευκή στρατιωτική στολή με δεκάδες παράσημα στο στήθος, ο στρατάρχης Χάφταρ απευθύνθηκε στις δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) για να τις εμψυχώσει να συνεχίσουν την «πορεία τους προς την Τρίπολη» προτρέποντάς τις να μην στοχοθετούν κατοίκους αλλά να είναι «ανελέητες» έναντι όσων παίρνουν τα όπλα για να εμποδίσουν την είσοδο των στρατευμάτων του στην Τρίπολη.

Πάντως σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται διευρυμένη τουρκική εμπλοκή στο μέτωπο της Λιβύης καθώς ο GNA έχει υιοθετήσει νέες τακτικές με χρήση drone για “κατεύθυνση” των βολών του πυροβολικού.

Οι μάχες διεξάγονται νότια της Τρίπολης στον περιοχή Wadi Rabeaa

Δείτε φωτό και βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=Veyy9_5dltsΜια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!