Συρία: Κατ’αρχήν συμφωνία για την κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ

Συρία: Κατ’αρχήν συμφωνία για την κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ

Η Δαμασκός έχει συμφωνήσει σε μια «υπό όρους» κατάπαυση πυρός στην υπό την κυριαρχία των τζιχαντιστών επαρχία Ιντλίμπ, την οποία βομβαρδίζουν από τα τέλη Απριλίου οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και η ρωσική αεροπορία, ανέφερε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η Συρία «δέχεται μια κατάπαυση του πυρός με έναρξη την Πέμπτη το βράδυ στην Ιντλίμπ, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζεται η συμφωνία αποκλιμάκωσης (που σύναψαν το Σεπτέμβριο του 2018 Ρωσία και Τουρκία)».

Η ανακοίνωση της Δαμασκού χαιρετίστηκε αμέσως από την Μόσχα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» στο Ιντλίμπ, η οποία θα λειτουργούσε ως μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ των περιοχών που ήλεγχαν οι αντάρτες και εκείνων που ήλεγχε το συριακό καθεστώς.

Ενώ η συμφωνία μέχρι στιγμής έχει αποτρέψει μια μεγάλη επίθεση του καθεστώς, τηρείται εν μέρει, και οι τζιχαντιστές αρνούνται να αποσυρθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί έπειτα από τρεις μήνες συνεχιζόμενων βομβαρδισμών από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του ενάντια σε αυτήν την επαρχία που αποτελεί τόπος περίπου τριών εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.