ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ένα τάγμα βετεράνων αυτοκτόνησε σε 1 χρόνο!

ΗΠΑ: Ένα τάγμα βετεράνων αυτοκτόνησε σε 1 χρόνο!

Σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης Βετεράνων Ιράκ και Αφγανιστάν (IAVA: Iraq and Afghanistan Veterans of America) κάθε ημέρα 2,2 (ο αντίστοιχος αριθμός για το 2007 ήταν 1,8) βετεράνοι στις ΗΠΑ βάζουν τέλος στη ζωή τους ως αυτόχειρες!

Δηλαδή η αύξηση σε σύγκριση με το 2007 ανέρχεται σε 20%! Κύρια αιτία για τις αυτοκτονίες είναι η μεγάλη δυσκολία μετάβασης στην ομαλή καθημερινότητα σε συνδυασμό με ψυχικές διαταραχές λόγω παρατεταμένης συμμετοχής σε επιχειρήσεις, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε μακελειό αμάχων με αποτελέσματα

Η IAVA προσπαθεί με πληθώρα προγραμμάτων παροχής ψυχολογικής στήριξης να ομαλοποιήσει τη διαδικασία μετάβασης στην καθημερινή ζωή, ενώ ταυτόχρονα ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εύκολη πρόσβαση των βετεράνων σε δομές ψυχικής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης.

Στο μέτωπο των αυτοκτονιών οι εξελίξεις είναι αρνητικές και σε ότι αφορά τις ενεργές και εφεδρικές δυνάμεις. Την 1η Φεβρουαρίου ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το 2012 οι αυτοκτονίες προσωπικού των ενεργών και εφεδρικών δυνάμεων ανήλθαν σε 325 (δηλαδή ένα ολόκληρο Τάγμα!) παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2011 (283).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.