ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λιβύη: Βομβαρδίστηκε τουρκικό φορτίο όπλων – Καταστράφηκε ολοσχερώς

Λιβύη: Βομβαρδίστηκε τουρκικό φορτίο όπλων – Καταστράφηκε ολοσχερώς

H Εθνική Αεροπορία της Λιβύης, που ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαφτάρ, κατάφερε ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα κατα τουρκικών στόχων στην Λιβύη αφού σε νέα αεροπορική επιδρομή στην βάση της Μισράτα, που την χρησιμοποιεί η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό όπλων που μετέφερε ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου Il-76TD (ή MD), το οποίο όμως είχε αναχωρήσει από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Χάφταρ το αεροπλάνο αυτό δεν μετέφερε μόνο όπλα και πυρομαχικά αλλά και ισλαμιστές μαχητές με εμπειρία από τον πόλεμο στην Συρία για να ενισχύοσυν τα στρατεύματα της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία ουσιαστικά πλέον αποτελεί το «ανδρείκελο» της Μουσουλμανικής Αδελφότητος.

Η Άγκυρα διαθέτει πληθώρα μισθοφόρων που έχουν πολεμήσει στην Συρία και βρίσκονται στις τάξεις των Τουρκμένων πολεμιστών στην Λατάκεια και στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μισράτα στις 23:30 χθες βράδυ και καταστράφηκε ολοσχερώς ένα λεπτό μετά την προσγείωσή του, που σημαίνει ότι δεν πρόλαβε να εκφορτώσει το φορτίο του αλλά και ότι LNA γνώριζε από πριν και για το αεροσκάφος και για το τι μετέφερε.

Ο LNA αναφέρει ότι η Εθνική Αεροπορία της Λιβύης θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην αεροπορική βάση της Μισράτα καθώς υπάρχουν ακόμα επιχειρησιακά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, που παρεχώρησε η Τουρκία στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Για την Τουρκία είναι μέγιστης σημασίας να κερδίσει τον πόλεμο στην Λιβύη η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία επί της ουσίας ελέγχεται από ομάδες ισλασμιστών, διότι θέλουν να την δεσμεύσουν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα και στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ ώστε να μην μπορεί η Αθήνα να εκμεταλλευτεί τα πλούσια κοιτάσματα νοτίως και νοτιοδυτικώς της Κρήτης.

Ο φόβος της Αγκυρας είναι μια μελλοντική οικονομική μεγέθυνση της Ελλάδας που θα μπορούσε στο μέλλον να την καταστήσει πολύ ισχυρότερη στρατιωτικά από την Τουρκία.

Η Άγκυρα ξέρει ότι τα κοιτάσματα από τις πλευρές στις οποίες δεν μπορεί να «εμποδίσει» την Ελλάδα να τα εκμεταλλευθεί, επαρκούν για να την ανεβάσουν πολύ οικονομικά οπότε αναζητάει άλλους τρόπους για να μην της επιτρέψει να προχωρήσει σε εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Η Άγκυρα θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τη νυν κυβέρνηση στην εξουσία. Μια επικράτηση του Χάφταρ θα στοιχίσει πολύ ακριβά στα συμφέροντά της και θα είναι πολύ ευμενής για την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την νυν αναγνωρισμένη λιβυκή κυβέρνηση την είχε αναγνωρίσει και η Αθήνα!

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1158524739993964544

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.