ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έντονη κινητικότητα ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντόνμπας

Έντονη κινητικότητα ουκρανικών στρατευμάτων στο Ντόνμπας

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) παρατήρησε έντονη μετακίνηση ουκρανικών δυνάμεων, στην περιοχή της Αν.ουκρανίας, προειδοποιώντας για έναν νέο κύκλο εχθροπραξιών με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αρκετές μέρες αφού ο νέος Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky πραγματοποίησε επαφές με τη στρατιωτική ηγεσία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF), και συγκεκριμένα με τον διοικητή των επιχειρήσεων στο Donbass.

Επίσης πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η Ουκρανία θα αγοράσει αντιαρματικούς πυραύλους Javelin από τις ΗΠΑ

Η ανακοίνωση του DPR, που κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου, είναι η εξής:

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας εντόπισαν κινήσεις που προμηνύουν προετοιμασία και ανάπτυξη των UAF στις πρώτες γραμμές του πυρός, προς τη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκτήθηκαν από την έδρα των εισβολέων (Ουκρανία), καθώς και από τους κατοίκους των οικισμών που ελέγχουν οι UAF νότια της περιοχής Ντονέτσκ, λάβαμε πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις πυροδότησης των 152 mm και 122 mm πυροβόλων της 406ης μονάδας πεζοναυτών στις περιοχές TERNOE, KIROVO, ANDREYEVKA.

Οι μονάδες της 36ης και 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών προχώρησαν και αναπτύχθηκαν σε σχηματισμούς μάχης.

Στη Μαριούπολη, στις μονάδες της 56ης αυτοκινούμενης ταξιαρχίας πεζικού που παραμένουν στις μόνιμες θέσεις ανάπτυξής τους σήμανε συναγερμός. Οι εισβολείς (Ουκρανία) μεταφέρθηκαν σε περιοχή συγκέντρωσης βόρεια της πόλης, έτοιμοι να αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή.

Επιπλέον, κατά μήκος της γραμμής επαφής, υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων του εχθρού, τα οποία διεξάγουν επιχειρήσεις αναγνώρισης. Μέχρι στιγμής, έχουμε καταστρέψει δύο UAV.

Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες της ουκρανικής πλευράς ως άμεση προετοιμασία για ενεργές εχθροπραξίες εναντίον της Δημοκρατίας μας.

Δεν αποκλείουμε ότι στο εγγύς μέλλον οι Ουκρανοί εισβολείς θα εκτελούν τρομοκρατικές ενέργειες κοντά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να δημιουργήσουν ευκαιρία για να ξεκινήσουν μια νέα επίθεση, τα θύματα της οποίων θα είναι μαχητές του UAF ή πολίτες.

Δεν χρειαζόμαστε άλλη αιματοχυσία στο Donbass!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρακάτω είναι ένας πρόσφατος χάρτης που παρουσιάζει τις αναφερθείσες θέσεις και πιθανές τοποθεσίες ταραχών, όπου εκτιμάται ότι περίπου 90.000 στρατιώτες αναπτύσσονται:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.